Ο Άρειος Πάγος εκδίδει στην Τουρκία δημοσιογράφο που υπέστη βασανιστήρια

Ο Άρειος Πάγος εκδίδει στην Τουρκία δημοσιογράφο που υπέστη βασανιστήρια

Απόφαση για έκδοση στην Τουρκία αριστερού δημοσιογράφου που υπέστη επανειλημμένα βασανιστήρια έλαβε ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για τον 45χρονο Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα καθώς στη γειτονική χώρα, πέραν των βασανιστηρίων, είχε περάσει 6 χρόνια σε «λευκά κελιά» λόγω της αγωνιστικής του δράσης. Συνελήφθη αρχικά το 2015, μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη επιχείρηση κατά της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ).

Ο Καγιά ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. Σε μήνυμά του αναφέρει:

«Φίλοι, σύντροφοι. Η δικαστική απόφαση είναι ενδεικτική για το πώς αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν χρειάζεται. Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που οργάνωσαν το φασιστικό πραξικόπημα. Αυτό δείχνει ότι τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές. Δύο τάξεις, δύο εχθρικά στρατόπεδα συνεχίζουν την πάλη. Συνελήφθην στην Ελλάδα ως επαναστάτης. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που κυκλοφορεί εξυπηρετεί την αντίδραση και τον εχθρό. Δεν εξυπηρετεί την τάξη μας και τον λαό μας».

Καταγγέλλοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου η επιτροπή αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή αναφέρει: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι άδικη και υποκρύπτει πολιτική συμφωνία ή συμπαιγνία με την καταπιεστική κυβέρνηση της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη, κάθε οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο να συσπειρωθούν και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την υπόθεση του Τουργκούτ Καγιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter