Ο «αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής» και η κατάπτυστη απάντηση Λαζαρίδη

Ο «αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής» και η κατάπτυστη απάντηση Λαζαρίδη

Το δήμο Νέστου του νομού Καβάλας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να συζητήσει για θέματα που αφορούν το Δήμο σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Αυτό που δεν περιλαμβάνεται όμως στην ανακοίνωση του περιφερειάρχη είναι η παρουσία του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, πλάι στον χρυσαυγίτη περιφερειακό σύμβουλο, Αναστάσιο Ναθαναήλ.

«Στη σύσκεψη που έγινε, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα του Δήμου και κυρίως για την ανάγκη εκπόνησης και υλοποίησης έργων υποδομής, με σημαντικότερα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα ύδρευσης, στα οποία εστίασαν οι τοπικοί φορείς, ενώ συζητήθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων» σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ και προστίθεται αναφορικά με τους παριστάμενους: «Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αναστάσιος Παράσχου και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κ. Θωμάς Καραβάς».

Ωστόσο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος κατά τις πληροφορίες θα αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καβάλας με τη ΝΔ, βρέθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Το όνομα του κ. Λαζαρίδη δεν είναι το μόνο που δεν περιλαμβάνεται στο Δελτίο Τύπου. Δεξιά του κ. Λαζαρίδη απεικονίζεται ο εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιος Ναθαναήλ.

«Αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής»

«Η κοινή παρουσία του συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη και του περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιου Ναθαναηλίδη, επισημοποιεί τον αρραβώνα των δύο κομμάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο περιφέρειας» επισημαίνει στο documentonews.gr ο βουλευτής Καβάλας με το ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης, τονίζοντας πως ο κ. Λαζαρίδης είναι στενός συνεργάτης και άνθρωπος του προέδρου της ΝΔ.

Στην ερώτηση αν ο κ. Μέτιος κάλεσε λοιπά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου που πρόσκεινται σε άλλες παρατάξει, ο κ. Μορφίδης μας απάντησε πως εξ όσων γνωρίζει δεν προσεκλήθη κανένας άλλων πριν των παρόντων, ασχέτως αν «υπάρχει περιφερειακός σύμβουλος από το δήμο Νέστου που ανήκει στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ». «Εδώ δεν καλέστηκαν οι περιφερειάρχες από την Καβάλα…» συμπληρώνει δηκτικά και κάνει λόγο για επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές από πλευράς Νέας Δημοκρατίας προς άγραν ψήφων στα θολά «νερά» της ακροδεξιάς.

«Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδα σας»

Καλέσαμε τον κ. Λαζαρίδη προκειμένου να έχουμε -ως οφείλουμε- την άποψή του για τα όσα προσάπτει στη ΝΔ ο κ. Μορφίδης. Το στέλεχος της ΝΔ, αν και ευγενικός μέχρι να ακούσει το μέσο που ζητά την τοποθέτησή του, επέλεξε να μας κλείσει το τηλέφωνο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδας σας κύριε…».

Συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τον πρώην αρθρογράφο της Ελεύθερης Ώρας αν γνώριζε πως κατά τη συνάντηση στο δήμο Νέστου, καθόταν δίπλα του ένας περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής. «Εγώ, δεν κάλεσα κανέναν. Πήγα απλά σε μία επίσκεψη…» απάντησε και όταν επανήλθαμε ρωτώντας τον αν τον κάλεσε στη συνάντηση ο κ. Μέτιος άρχισε να χάνει τη ψυχραιμία του. «Δεν θα μας δώσω αναφορά» και «δεν σας φοβάται», ήταν τα λόγια του. Στις προσπάθειά μας να του εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να τον φοβίσουμε και πως το μόνο που κάνουμε είναι να του παραθέτουμε δημοσιογραφικά ερωτήματα, απάντησε πριν μας κλείσει το τηλέφωνο: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλλάδα που δουλεύετε…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter