Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα

Ζέκα: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Ο Κάρλος Ζέκα απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και όταν θα ορκιστεί θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδας. Η ορκωμοσία ενδέχεται να γίνει άμεσα, καθώς η ΕΠΟ τρέχει τις σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να τεθεί στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για το παιχνίδι με τους Βέλγους που διεξάγεται στις 25 Μαρτίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο 29χρονος μέσος θα κληθεί για τον αγώνα με την Βοσνία στις 9 Ιουνίου. 

«Νιώθω πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το ήθελα καιρό. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα όλοι με υποδέχθηκαν με θέρμη και με αποδέχθηκαν», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού ο Ζέκα, ο οποίος πρόσθεσε: «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Χρειάζεται να ορκιστώ για ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον γίνει αυτό θα μπορέσω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα αφού με το ελληνικό διαβατήριο πλέον θα έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Επιπλέον ήταν όνειρό μου να βοηθήσω την Ελλάδα με τον τρόπο μου, όπως με βοήθησαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες (José Carlos Gonçalves Rodrigues) γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1988 στη Λισαβόνα. Σε ηλικία 10 ετών πήγε στις ακαδημίες της Κάσα Πία και στα 19 του προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα. Την πρώτη του χρονιά κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα Λισαβόνας και την επόμενη το αντίστοιχο του 5ου ομίλου της Δ’ κατηγορίας Πορτογαλίας και την άνοδο στη Γ’. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή για τη Βιτόρια ντε Σετούμπαλ, στην οποία αγωνίστηκε για έναν χρόνο. Στις 29 Ιουλίου 2011 η πορτογαλική ομάδα εισέπραξε 380.000 ευρώ και πούλησε τον Ζέκα στον Παναθηναϊκό, αποτελώντας προσωπική επιλογή του προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter