Ο αρχισυντάκτης μας ο κ. Δένδιας

Ο αρχισυντάκτης μας ο κ. Δένδιας

 Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής της ΝΔ, θέλει να εμφανίζεται σαν ένας κεντροδεξιός, ήπιων τόνων πολιτικός, οπαδός της σύνθεσης που δεν του αρέσουν οι κορώνες και οι μετωπικές συγκρούσεις σε υψηλούς τόνους.

Θέλει να κάνει καριέρα ως ένας ευγενής και προσηνής αντίπαλος, που η πολιτική του παρουσία μπορεί να κάνει βήματα και έξω από το στενό «δεξιό» χώρο, που μπορεί να φλερτάρει με τους «λογικούς» και «συζητήσιμους» της άλλης πλευράς.

Μόνο που μάλλον ο κ. Δένδιας μπερδεύει το ηχόχρωμα της φωνής με τις πολιτικές απόψεις. Μάλλον μπερδεύει, το στυλ και τα στοιχεία του χαρακτήρα με τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Για παράδειγμα, ο Άδωνις, δεν είναι ακραίος γιατί είναι ζοχαδιακός και τσιρίζει. Δεν είναι αυτή η οκτάβα παραπάνω που τον κάνει ακροδεξιό. Είναι αυτά που λέει, όχι ο τρόπος που τα λέει.

Έτσι και ο κ. Δένδιας. Είναι ένας ευγενής, προσηνής ακροδεξιός που απλώς η flatline φωνή του, δεν του επιτρέπει να διεγείρει τα πλήθη όπως ο Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Δένδιας έχει παρουσιάσει τον, επί της ουσίας, ακροδεξιό πολιτικό εαυτό του πλείστες φορές, με αποκορύφωμα, την εμφάνισή του την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ. Εκεί, καλεσμένος, ήταν και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόλμησε και εξέφρασε την άποψη ότι για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ευθύνεται η οικονομική κρίση και όχι η ελλιπής αστυνόμευση και οι μολότοφ.

Η άποψη αυτή διήγειρε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά του κ. Δένδια ο οποίος με ήπια φωνή επέπληξε τον δημοσιογράφο, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχει άλλη άποψη από εκείνη του εργοδότη του, του κ. Αλαφούζου!

Και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντάς του ότι με πολλά πρωτοσέλιδά της η εφημερίδα υποστήριζε άλλες απόψεις από εκείνες που τόλμησε να εκφράσει ο δημοσιογράφος!

Εν ολίγοις ο κ. Δένδιας ενοχλήθηκε που ένας δημοσιογράφος καλεσμένος σε εκπομπή διατύπωσε διαφορετική άποψη από αυτή του εργοδότη του. Γιατί στο τακτοποιημένο μυαλό του Νίκου Δένδια, όποιος εργάζεται στην Καθημερινή ή σε όποιο άλλο μέσο, δεν μπορεί να έχει και κυρίως να εκφράζει προσωπική άποψη. Παρά μόνον, ίσως, εάν μας το επιτρέπει κιόλας, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή υπό μορφή παραμιλητού μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού.

Δεν ξέρω, εάν, βέβαια, ο κ. Δένδιας, συν τοις άλλοις έχει και παιδικό απωθημένο. Εάν ήθελε από μικρός να γίνει δημοσιογράφος και μάλιστα επιτελικό στέλεχος. Εάν ήθελε να γίνει αρχισυντάκτης και του βγαίνει γι’ αυτό μια παράλογη επιθετικότητα. 

Δεν έχει, όμως, σημασία ο λάθος επαγγελματικός προσανατολισμός. Αντιθέτως, σημασία έχει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μειλίχια παρουσιάζει τις ακραίες θέσεις του. Όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό. Ποιος αλήθεια δεν θυμάται την βέρα ακροδεξιά δήλωσή του για τους πρόσφυγες: «Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή […] Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους». Τι λέτε, αλήθεια; Από την κάθοδο των Δωριέων κεντροδεξιέ ήπιων τόνων αρχισυντάκτη μας; 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter