Ο “αυτοκράτορας” στον τελικό!

Ο “αυτοκράτορας” στον τελικό!

Ο Αρης κέρδισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από το κοινό του στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 75-76 με δύσκολο λέι-απ του Ούκιτς 8’’ πριν το τέλος, αλλά ο Αμερικανός Ουίλ Κάμινγκς πέτυχε το νικητήριο καλάθι του Άρη με προσωπική ενέργεια 2 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης (77-76).

Ο Κάμινγκς ήταν ο ήρωας του αγώνα, αφού πέτυχε τους 10 τελευταίους πόντους των νικητών, στα τελευταία 3,5 λεπτά του παιχνιδιού. Συνολικά πέτυχε 20, έναντι 12 του Τζένκινς, 11 του Μπάκνερ και 9 του Γιάνκοβιτς. Από την ΑΕΚ, που προηγήθηκε με 50-58 αλλά κόλλησε στο τέλος, διακρίθηκαν οι Ντίξον (23) και Ούκιτς (10), ενώ ο ΜακΓκραθ πέτυχε 11 πόντους στο ντεμπούτο του.

Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικηθεί το βράδυ της Δευτέρας (19.00) στο ΣΕΦ, ανάμεσα στους «αιώνιους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, σε άγνωστη πόλη και γήπεδο.

Ο Άρης θα πιέσει ώστε να γίνει το ματς στη Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξένησε για τελευταία φορά τον τελικό πριν από 16 χρόνια στην Πυλαία. Ο ίδιος ο άλλοτε «αυτοκράτορας» έχει να το κατακτήσει από το 2004.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter