O Βασίλης Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

O Βασίλης Πέππας  νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ο Αρεοπαγίτης Βασίλης Πέππας, που επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

«Διαχρονικό επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με αυτές τις λίγες λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θέμα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Πέππα ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ο κ. Πέππας, που προήχθη σε Αρεοπαγίτη τον Αύγουστο του 2013 ,είναι και μέλος της εταιρείας δικαστικών μελετών.

Πρόσφατα είχε εισηγηθεί την ακυρότητα των συμβολαίων ανταλλαγής τμήματος της μονής Βατοπεδίου με δύο ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας και είχε συγκλίνει με την απόφαση του εφετείου , της οποίας ζητείτο η αναίρεση , ότι ουδέποτε διαχρονικά, κατά την περίοδο του Βυζαντίου ή της Τουρκοκρατίας, η μονή απέκτησε την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και ότι είναι ανεπίδεκτη μεταβίβασης η επίμαχη λίμνη, η οποία ήταν πάντοτε στην κυριότητα του Δημοσίου.

Κατά την εισήγηση του κου Πέππα , οι περιβόητες «ιερές ανταλλαγές» δεν έπρεπε να είχαν γίνει ποτέ.

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Mαρία Γαλάνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter