Ο «Δαίδαλος» φέρνει κακοκαιρία – Πού θα …χτυπήσει – Δείτε τους χάρτες

Ο «Δαίδαλος» φέρνει κακοκαιρία – Πού θα …χτυπήσει – Δείτε τους χάρτες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Το σύστημα “Δαίδαλος” θα φέρει κακοκαιρία μέχρι την Πέμπτη.  Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας.

Τη Δευτέρα (23-10-17): Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Από το απόγευμα και μετά η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κρήτη και οι ανατολικές Κυκλάδες.

Τα κύρια φαινόμενα θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται πρωινές ώρες στη Δυτική και Βορειοδυτική χώρα, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Την Τρίτη (24-10-17): Η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η Ανατολική Μακεδονία. Προς το βράδυ και πάλι η Ανατολική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χωράς και την Τετάρτη (25-10-17)

Τις βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, τις Ανατολικές Κυκλάδες, την Κρήτη και ιδιαίτερα την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter