Ο Δήμος Αθηναίων «ρίχνει» 85 εκατ. ευρώ στην πρωτεύουσα – Σε ποιες δράσεις θα κατανεμηθούν

Ο Δήμος Αθηναίων «ρίχνει» 85 εκατ. ευρώ στην πρωτεύουσα – Σε ποιες δράσεις θα κατανεμηθούν

O δήμος Αθηναίων εξασφάλισε 85 εκατ. ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20.

Η πρόταση της πρωτεύουσας περιλαμβάνει και αναπτυξιακές παρεμβάσεις των δήμων Ν. Σμύρνης και Ταύρου Μοσχάτου, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά διοικητικά όρια του δήμου Αθηναίων. Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, η πρόταση του δήμου συγκέντρωσε τον υψηλότερο προϋπολογισμό από τις πέντε συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν.

“Η αξιοπιστία μας στη διαχείριση των πόρων επιβραβεύεται και για αυτό είμαι υπερήφανος. Κάνουμε μεθοδική και συστηματική δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό και θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό” τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, τα 85 εκατ. ευρώ, θα διατεθούν για την ολοκλήρωση και επέκταση της πιλοτικής παρέμβασης στο εμπορικό τρίγωνο, σε νέες πεζοδρομήσεις, στην ανάπλαση της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα, για παρεμβάσεις στον Εθνικό Κήπο, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και κτιρίων, την ίδρυση νέων πολυδύναμων κέντρων υγείας, για δράσεις κοινωνικής πολιτικής και άλλα.

Από την παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός, επισήμανε την ανάγκη έγκαιρης δρομολόγησης των έργων αυτών, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε ότι έπρεπε να είναι υψηλότερο το ποσό για την Αθήνα, που είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter