Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη τον σκότωσε για τη Συρία

Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη τον σκότωσε για τη Συρία

Όπως μεταδίδεται, ο δράστης κατά την επίθεση φώναξε στην τουρκική γλώσσα: «Μην ξεχνάτε τη Συρία, μην ξεχνάτε το Χαλέπι . Όταν ο κόσμος δεν είναι ασφαλής, δεν θα είστε ούτε εσείς ασφαλείς»

Την ταυτότητα του δράστη που είναι τελικά, εν ενεργεία αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων καταστολής της ‘Αγκυρας, απόφοιτος της αστυνομικής σχολής της Σμύρνης, γεννημένος στο Αϊδίνιο, επιβεβαίωσε στις δηλώσεις που έκανε, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο κ. Σοϊλού που καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στο ρωσικό λαό, είπε ότι παρά τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η διάσωση του πρέσβη του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε στις 7:53 στο νοσοκομείο που διακομίστηκε.

Τρεις είναι τελικά και επίσημα οι ελαφρά τραυματισμένοι κατά την επίθεση, μεταξύ των οποίων και ένας ομογενής, ο Τάσος(Αναστάσιος) Ζιμπυρικάκης, γιος γνωστού νεφρολόγου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αρχές τώρα εστιάζουν τις έρευνες στον στενό κύκλο του δράστη, καθώς οι υποψίες στρέφονται στο δίκτυο του Φετχουλλάχ Γκιουλέν, που είχε εισχωρήσει στην αστυνομία. Στο μεταξύ προσήχθησαν η μητέρα και η αδελφή του δράστη και μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια.

Ο υπουργός αναχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς που δολοφόνησε τον ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν πρώην αστυνομικός, που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την “τρομοκρατική οργάνωση” του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε επίσης μεταδώσει ότι ο Αλτιντάς παρείσφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα.

“Εκδίκηση για την Συρία”

Όπως μεταδίδεται, ο δράστης κατά την επίθεση φώναξε στην τουρκική γλώσσα: «Μην ξεχνάτε τη Συρία, μην ξεχνάτε το Χαλέπι . Όταν ο κόσμος δεν είναι ασφαλής, δεν θα είστε ούτε εσείς ασφαλείς» και η “Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία”.

Δευτερόλεπτα μετά την επίθεσή του, ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στο σημείο. Επάνω του βρέθηκε μια αστυνομική ταυτότητα.

Υπό κράτηση η μητέρα και η αδελφή του δράστη

Εντωμεταξύ, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση, πριν από λίγο, την αδελφή και τη μητέρα του ενόπλου που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρώσο πρεσβευτή σε γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην επαρχία του Αϊδινίου, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

https://twitter.com/xiseyn/status/810904323517542400

Ο δράστης μπήκε στο χώρο με ταυτότητα Τούρκο αστυνομικού. Όπως φαίνεται πρόκειται για τον Mevlüt Mert Altıntaş, αστυνομικός από την Άγκυρα.

https://twitter.com/xiseyn/status/810901804552691712

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter