Ο ελληνικός αθλητισμός στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας

Ο ελληνικός αθλητισμός στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας

Η ανείπωτη τραγωδία στην Κινέτα και το Μάτι της Ραφήνας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους ανθρώπους του αθλητισμού. Από νωρίς σήμερα το πρωί ομάδες, παράγοντες, σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών, αθλητές και αθλήτριες, εκφράζουν καθένας με τον τρόπο του την οδύνη αλλά και τη συμπαράσταση τους σε όλους εκείνους που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα με οποιονδήποτε τρόπο…

Ήδη έγινε γνωστό, ότι με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ θα διαθέσει στους πληγέντες τα έσοδα από το σημερινό αγώνα με τη Βασιλεία στη Τούμπα για τον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης έχουν αποσταλεί είδη πρώτης ανάγκης στις περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από τη θεομηνία ενώ ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μισθώσουν ξενοδοχεία στην Αττική για να στεγαστούν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχασαν από τις φλόγες τα σπίτια τους.

Εξάλλου, ο γιος του μεγαλομετόχου, Γιώργος Σαββίδης, εξέφρασε την οδύνη του για όλα όσα συμβαίνουν, μέσω Instastory: “Δεν είναι μόνο η φωτιά… άνδρες, γυναίκες, παιδιά… Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι δίπλα στις οικογένειες”.

Τέλος ο ΠΑΟΚ ζήτησε από την UEFA να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και να αγωνιστεί μα μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους στο αποψινό παιχνίδι.

Στον Ολυμπιακό

Μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέλοντας να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τα δεκάδες θύματα. «Η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια ανείπωτη τραγωδία. Μέσα στο βαρύ πένθος στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες. Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα κάνει τα πάντα για να ανακουφίσει τον πόνο και να απαλύνει τις πληγές».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες για την ακούραστη δουλειά την οποία κάνουν: “Έχω στην καρδιά μου όλους όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους πυροσβέστες, για την ακούραστη δουλειά, την οποία κάνουν και στη διεθνή κοινότητα, για όλη την υποστήριξή τους. Εύχομαι να είστε ασφαλείς και να συνεισφέρετε με όποιο τρόπο μπορείτε”.

Στην εικόνα της ανείπωτης τραγωδίας δεν μπόρεσε να μείνει αδιάφορος ο τεχνικός του μπασκετικού Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έστειλε μήνυμα στήριξης προς όλους: «Σ’ όλους τους φίλους μου στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα θέλει να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για ασφάλεια και υγεία. Ελπίζω ότι σύντομα όλη η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο και θα βελτιωθεί'”.

Εξάλλου, ο πρώην άσος της ομάδας Aργεντινός Τσόρι Ντομίνγκες ανέβασε στο Instagram μια ελληνική σημαία με πένθος

Από την πλευρά της η Θύρα 7, μέσω του προφίλ της στο facebook καλεί τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο πάρκινγκ του «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να αναχωρήσουν όλοι μαζί για τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια. «Σε αυτήν την απίστευτη τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Συγκεντρώνουμε στους συνδέσμους της Αττικής είδη πρώτης ανάγκης (νερά, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, γάζες, betadine, Depon κτλπ). Ταυτόχρονα γίνετε έκκληση για αίμα και πηγαίνουμε στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων: Σισμανόγλειο, Θριάσειο και Ελπίς. Τα τμήματα αιμοδοσίας θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:00. Τέλος είναι σημαντικό οποίος μπορεί στις 15:30 να είναι στο πάρκινγκ του Καραϊσκάκη για να μεταβούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη Ραφήνα. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

Με μαύρα περιβραχιόνια

Η AEK και o Άρης θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας στο μεταξύ τους αυριανό φιλικό στο «Κλ. Βικελίδης» (19.00). Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στο ματς με τους παίκτες τους να φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν από την έναρξη του φιλικού θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική.

Ο Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση και εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για τα θύματα στην Αττική. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, που προκάλεσε το καταστροφικό έργο από τις πυρκαγιές στην Αττική”.

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟ, Γιώργος Δώνης σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε: «Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι μία τεράστια εθνική τραγωδία. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων. Γι’ αυτούς που το ζουν ο πόνος είναι αβάσταχτος”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Θύρα 13» στην οποία αναφέρει: «Καταστάσεις όπως αυτές δεν μπορούν ν’αφησουν κανέναν ασυγκίνητο και αδρανή. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη καθώς και την συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και στους ανθρώπους που έχασαν όλο τους το βιος σε λίγες ώρες. Η Θύρα 13 καλεί τα μέλη της, καθώς και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού να συνδράμει με οποιοδήποτε τροπο (ξηρά τροφή, τρόφιμα μακράς διαρκειας, νερά, είδη πρώτης ανάγκης) και να προσέλθουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 115, στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 21:00. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε».

Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ

Η Σούπερ Λίγκα εξέφρασε με ανακοίνωσή της την οδύνη της και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες που θρηνούν θύματα από την πυρκαγιά της Ραφήνας πoυ άφησε πίσω της 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τα θύματα που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους κατοίκους και τον καθέναν που πολεμά με κάθε μέσον τις καταστροφικές πυρκαγιές», αναφέρει η Super League.

Η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας μετέχει στο εθνικό πένθος, στέκεται δίπλα στους πληγέντες και τις οικογένειές τους και θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για να συνεισφέρει στην ανακούφιση του πόνου τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ ο διεθνής μέσος Ανδρέας Σάμαρης σε ανάρτηση του στο Instagram ανέφερε: «Ημέρα εθνικού πένθους. Συλλυπητήρια στις οικογένειες, κουράγιο και δύναμη σε όλους. Ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί».

**Ο Ατρόμητος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια κι εύχεται ο αριθμός των νεκρών να σταματήσει εδώ. «Η ΠΑΕ Ατρόμητος νιώθει την βαθύτατη ανάγκη να εκφράσει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους ανθρώπους των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και είμαστε δίπλα τους προσευχόμενοι να μην υπάρξουν περισσότερες άσχημες ειδήσεις από τις πυρκαγιές»

Εξάλλου, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην Σιγκαπούρη για φιλικά με την Άρσεναλ μόλις έμαθε για τις φονικές πυρκαγιές ανέβασε στον λογαριασμό του μία φωτογραφία από ένα καναντέρ την ώρα που προσπαθεί να σβήσει την πυρκαγιά η οποία έγραφε: “Αχ, Ελλάδα μου. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την τραγωδία”.

**Ο Τραϊανός Δέλλας ανέβασε μία μαύρη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο instargam. Αυτή, συνοδευόταν με το παρακάτω μήνυμα: “Μαυρίζει η ψυχή σου από αυτά που βλέπουμε και ακούμε από χτες…..ο θεός ας αναπαύσει τις ψυχές αυτών που χάθηκαν άδικα και να δώσει δύναμη στους συγγενείς τους. Απέραντη θλίψη για όλους μας”.

**Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική. Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών και των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς που δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα».

**Ο Ήφαιστος Λήμνου εξέδωσε κι αυτός με την σειρά του ανακοίνωση για τα θύματα και τους πληγέντες από την πυρκαγιά: “Εικόνες μιας απίστευτης εθνικής τραγωδίας παρακολουθούμε από χθες στην Αττική, η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με μία πύρινη κόλαση. Ανείπωτη θλίψη για όλες τις οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Θεός να δώσει δύναμη σ’ όλους ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή τη φρίκη. Μπράβο στους αφανείς ήρωες, πυροσβέστες και εθελοντές που βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις”.

**Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απο τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν ακόμη την πατρίδα μας. Το πένθος είναι εθνικό, δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς, δεν υπάρχουν λέξεις να εκφραστεί ο πόνος!

Σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων που “έχασαν” τη ζωή τους κι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους ΗΡΩΕΣ πυροσβέστες μας για τις τιτάνιες προσπάθειες τους και σε όλους τους συνανθρώπους μας, που βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο ΠΣΑΚ παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμο Ραφήνας, προκειμένου να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.»

**Συγκλονισμένες παρακολουθούν τις τραγικές εξελίξεις, από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι αποστολές των Εθνικών μας ομάδων πόλο Ανδρών και Γυναικών. Τα μέλη των Εθνικών ομάδων επικοινωνούν με τους οικείους τους για να μπορέσουν να μάθουν νεότερα. Την ίδια ώρα η ΚΟΕ «διοίκηση, τεχνικό και υπαλληλικό προσωπικό, ενώνει μαζί τους τη σκέψη στα θύματα της Βιβλικής καταστροφής και συλλυπείται βαθύτατα τις οικογένειες τους».

**Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας με ανακοίνωση της δηλώνει «την αμέριστη συμπαράσταση σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές. Ας προσευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης», ενώ ο Απόλλων Πόντου σημειώνει πως «θέλει να μοιραστεί με την αθλητική κοινότητα -και ευρύτερα με την κοινωνία της χώρας μας – την θλίψη που έχει κυριεύσει τον κάθε Έλληνα για τις αδικοχαμένες ψυχές στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, αλλά και την συμπόνια για όσους έχουν δει τους κόπους τους και τα όνειρά τους να καταστρέφονται σε λίγες ώρες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter