Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής (Photos)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής (Photos)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 20 νεκρούς και αγνοούμενους, κινητοποιήθηκε άμεσα προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους.

Δεκάδες άρτια εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουν και πάλι το «παρών», υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.

Από την πρώτη ημέρα της καταστροφής, η ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διεξάγει 24ωρες περιπολίες σε βάρδιες, προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες, όπου απαιτείται, συμμετέχει ενεργά σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών, σε πλήρη συντονισμό και επικοινωνία με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, οι Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιούν διανομές νερού, κουβερτών και τροφίμων στους κατοίκους, απαντλήσεις νερού από οικίες, εργασίες καθαρισμού, παροχές ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης (μέσω γεννητριών), διανομές τροφίμων και νερού στις πυροσβεστικές μονάδες που επιχειρούν στο πεδίο.

Για τη διευκόλυνση της Δημοτικής Αρχής ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει επιπλέον τη διαχείριση μεγάλου μέρους δωρεών από ποικίλους φορείς και Οργανισμούς, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αδιάβροχα παλτά, γαλότσες, εξοπλισμό καθαρισμού και τρόφιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), ο οποίος αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία του Ε.Ε.Σ., συνεργάστηκε μαζί του για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων ειδών πρώτης ανάγκης με επισκέψεις στις οικίες των πληγέντων. Τα συγκεκριμένα είδη παραδόθηκαν στους κατοίκους της Μάνδρας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού και εργαζομένων του ΟΠΑΠ.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) για την Ευρώπη, κ. Simon Missiri, και τον Eπικεφαλής της Αντιπροσωπίας της IFRC στην Ελλάδα, κ. Ruben Cano, επισκέφθηκαν την πληγείσα περιοχή της Μάνδρας όπου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο της πόλης κ. Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία τους ενημέρωσε πλήρως για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τις καταγεγραμμένες ανάγκες των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κριεκούκη συνεχάρη τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άμεση απόκρισή τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την περιοχή.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Αυγερινός, Missiri και Cano επισκέφθηκαν πολλά σημεία της κατεστραμμένης πόλης και συνομίλησαν με τους κατοίκους. Ιδιαίτερα συγκινητικές και συναισθηματικά φορτισμένες υπήρξαν οι στιγμές κατά τις οποίες οι κάτοικοι της Μάνδρας αφηγούνταν τις τραυματικές εμπειρίες τους από τις φονικές πλημμύρες, τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να σωθούν από την καταστροφή, αλλά και την απόγνωσή τους βλέποντας την περιουσία τους να χάνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. και οι υπεύθυνοι της IFRC τους διαβεβαίωσαν ότι θα πράξουν το καλύτερο δυνατό για την αποκατάσταση και ανακούφισή τους.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των κατοίκων, παρέχοντας αποτελεσματικές υπηρεσίες.




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter