Ο «έντιμος», ο «άτιμος» και ο ερμηνευτής του Μεϊμαράκη, Άδωνης Γεωργιάδης

Ο «έντιμος», ο «άτιμος» και ο ερμηνευτής του Μεϊμαράκη,  Άδωνης Γεωργιάδης

Αφού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει «ερμηνεύσει» τους πάντες, αυτή τη φορά ομιλεί εκ μέρους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Είχαν προηγηθεί και άλλες «ερμηνείες», όπως της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα της πΓΔΜ. Αλλά ο Άδωνης είναι γνωστός για το καπέλωμα…

Τώρα βγήκε έξω από τα ρούχα του (ο τρόπος του λέγειν) και ενοχλήθηκε ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος για την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον κ. Μεϊμαράκη.

Τι είπε λοιπόν στο νέο του κρεσέντο ο Άδωνης:

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το τελευταίο που θέλει να ακούει είναι καλά λόγια από τον Τσίπρα» είπε ο αντιπρόεδρος.

Εκνευρίστηκε ο πωλητής – πολιτικός Άδωνης από αυτό που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, πως «αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»!

Ο Άδωνης όμως το πήγε πιο μακριά γιατί διείδε ανάμιξη στα εσωτερικά του κόμματός του, τέλος πάντων, του σημερινού του κόμματος:

«Δεν έχω δει στο παρελθόν τέτοια χυδαία -με όλη τη σημασία της λέξεως- προσπάθεια εισπηδήσεως εις τα εσωκομματικά και εσωτερικά ενός άλλου κόμματος και μάλιστα από εν ενεργεία πρωθυπουργό. Σιγά μην κάνει υποδείξεις στον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας. Σιγά μην μας βγάλει ο Τσίπρας τον Μεϊμαράκη και Συριζαίο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -για την ιστορία του είμαστε υπερήφανοι και φυσικά για την προεδρία του στη Νέα Δημοκρατία- το τελευταίο που θέλει να ακούει είναι καλά λόγια από τον Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλλά το αφήγημα-παραμύθι του Άδωνη έχει και έναν δράκο στο αντιευρωπαϊκό του παραλήρημα:

Στη γραμμή στοχοποίησης του Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε πως «για να βοηθήσει τον Τσίπρα έλαβε μέρος σε μια ατιμία έναντι δύο εκατ. συνταξιούχων», κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» των συνταξιούχων από τον Ευρωπαίο επίτροπο και τού καταλόγισε παραβίαση του καταστατικού χάρτη της Κομισιόν «γιατί αυτό που απαγορεύεται διά ροπάλου είναι ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες».

Αν δηλαδή ο Πιερ Μοσκοβισί είχε πάρει θέσεις κοντά στη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν εμπλοκή; Προφανώς η ιδέα για την Ευρώπη που έχουν είναι ιδιοκτησιακή!

Αλλά ο Άδωνης έκανε ανάλυση και σε άλλη γλώσσα. Βλέπετε τα αγγλικά ανήκουν δικαιωματικά στον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρθηκε στις λατινικές ορολογίες: pacta sunt servanta (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται)

«Τι θα πει ναι, pacta sunt servanda, αλλά το pacta sunt servanda δεν είναι και ανελαστικό και θα το δούμε 15 Οκτωβρίου;» σχολίασε και πρόσθεσε: «Εάν το επιχείρημα του κ. Μοσκοβισί θεωρεί ότι το pacta sunt servanda δεν είναι και τόσο pacta sunt servanda […] πάμε στη Βουλή αύριο να ξεψηφίσουμε τη μείωση των συντάξεων, να ξέρουν οι άνθρωποι πώς θα ρυθμίσουν τη ζωή τους», είπε ο φωνακλάς και λαϊκιστής Άδωνης.

Τέτοια λύπη στη ΝΔ (και στο ΣΕΒ παρεμπιπτόντως) που μπορεί να μην μειωθούν οι συντάξεις, εφόσον πετύχουν τους στόχους… 

Αλλά για τον Άδωνη αυτός που είναι στριμωγμένος είναι ο Τσίπρας…

Μόνον που όπως φαίνεται ο στριμωγμένος είναι ο Μητσοτάκης και οι πέριξ γι αυτό λυσσάνε, αφού το αφήγημα κατέρρευσε και μένουν να παρακαλάνε τους φίλους τους Ευρωπαίους (στο ΕΛΚ) μπας και τους ρίξουν κανένα ξεροκόμματο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter