Ο Ερντογάν καλεί τους Γερμανούς να μην ψηφίσουν… Μέρκελ

Ο Ερντογάν καλεί τους Γερμανούς να μην ψηφίσουν… Μέρκελ

Ανέβασε και άλλο τους τόνους σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δίνοντας μαθήματα δημοκρατίας στη Γερμανία και την Ολλανδία, προφανώς σε έναν αγώνα προβολής του ενόψει του Δημοψηφίσματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η διπλωματική διένεξη με την Ολλανδία δεν μπορεί να κλείσει με μια συγγνώμη και πως ενδέχεται να αναληφθούν περαιτέρω ενέργειες, μετά την αναστολή χθες από την Τουρκία των υψηλού επιπέδου διπλωματικών επαφών με την Ολλανδία.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι επιτίθεται στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο που η ολλανδική αστυνομία χρησιμοποίησε σκύλους(φωτογραφία κάτω) και εκτοξευτήρες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Μέρκελ «δεν είναι διαφορετική από την Ολλανδία» και κάλεσε τους Τούρκους μετανάστες να μην ψηφίσουν «την κυβέρνηση και τους ρατσιστές» στις επικείμενες εκλογές.

Βερολίνο: Η Άγκυρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα

Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει με τις «προκλήσεις» της κατά της Ευρώπης να εμφανιστεί «ως θύμα» ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την επέκταση των εξουσιών του αρχηγού του κράτους, σχολίασε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Οι τελευταίες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την τουρκική εξουσία «είναι παράλογες» και «δεν έχουν παρά έναν στόχο, να μπει η Τουρκία σε θέση θύματος για να προκαλέσει μια κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ αυτών που εμφανίζονται ίσως επικριτικοί» αναφορικά με το αντικείμενο του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ολλανδία: Η Άγκυρα παραποιεί την Ιστορία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε σήμερα «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας.

«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», αντέδρασε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την οποία οι Ολλανδοί Κυανόκρανοι δεν είχαν καταφέρει να εμποδίσουν.

Γερμανία: Απαγόρευση πολιτικών εκστρατειών στο Σάαρλαντ

Το μικρό δυτικό γερμανικό κρατίδιο Σάαρλαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει τη διεξαγωγή πολιτικών εκστρατειών από ξένους πολιτικούς, καθώς κλιμακώνεται η διένεξη ανάμεσα στην Άγκυρα και ευρωπαϊκές χώρες.

«Εσωτερικές συγκρούσεις της Τουρκίας δεν έχουν θέση στη Γερμανία. Προεκλογικές εμφανίσεις που θέτουν σε κίνδυνο την τάξη στη χώρα μας πρέπει να απαγορεύονται», αναφέρει σε δήλωσή της η πρωθυπουργός του κρατιδίου Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Η ίδια προσθέτει πως κάθε ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας μπορεί να απαγορεύει πολιτικές δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη Γερμανών και ξένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter