O Ερντογάν προανήγγειλε επιστράτευση! (video)

O Ερντογάν προανήγγειλε επιστράτευση! (video)

Για ενδεχόμενο επιστράτευσης μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, έστειλε κάλεσμα «να είναι έτοιμοι» όσοι βρίσκονται σε πρώτη εφεδρεία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ o Ερντογάν είπε: «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Μάλιστα, τη στιγμή που μιλούσε, στελέχη του κόμματος ανέβασαν στο βήμα ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήταν ντυμένο στρατιώτης, και καταγράφεται να κλαίει έντρομο μπροστά στις κάμερες. Η κίνηση αυτή του Τούρκου Προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τον δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt που ανήκε στο δυναμικό της Zaman και τώρα είναι εξόριστος, να τη χαρακτηρίζει “αρρωστημένη”.

Αμέσως μετά, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν τα φύλα πορείας τους και για το που θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης , με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας από την επισκεψιμότητα.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Ertuğrul Kürkçü, δήλωσε με tweet ότι «η έκδοση μιας «εντολής στρατιωτικής κινητοποίησης» δεν αποτελεί υπόσχεση νίκης, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά στρατεύματα δεν είναι αρκετά και μπορεί να διαγράφεται ήττα στον ορίζοντα»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter