Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στα σεξιστικά σχόλια Βορίδη, Λοβέρδου και Κασιδιάρη (Video)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στα σεξιστικά σχόλια Βορίδη, Λοβέρδου και Κασιδιάρη (Video)

Τη δική του απάντηση στα σεξιστικά σχόλια περί «παντελονιών» και «παντελονάτου» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Για το «παντελονάτος» και για αυτό που είχε πει ο Κασιδιάρης πριν λίγο καιρό, “η μαντάμ Τσακαλώτου” κ.λπ. και επειδή μας ακούν και νέα παιδιά, οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου και στη γλώσσα και στην πραγματικότητα ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό,τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό -και αυτή είναι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε σ’ αυτή την κοινωνία», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

«Αυτό που λέτε είναι απαράδεκτα σεξιστικό και προκαλούν μονομαχία, εάν ήμασταν σε άλλες εποχές. Λίγο πιο σεμνοί να είσαστε παρακαλώ», είπε ο προεδρεύων Νίκος Μανιός απευθυνόμενος στον Ανδρ. Λοβέρδο.

«Κύριε Πρόεδρε, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν τα σεξιστικά σχόλια μέσα στην αίθουσα. Και σήμερα και χθες, το να “φοράμε παντελονάκια ή παντελόνια” ή ο,τιδήποτε άλλο, νομίζω δεν τιμά το Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα με την παρουσία μας. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να ζητήσετε να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη απευθυνόμενη στο προεδρείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές, ανέφερε ότι «η γνώση πρέπει να συνοδεύεται από ηθική ακεραιότητα, να είσαι παντελονάτος και να τηρείς τις υποσχέσεις σου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο για το δώρο που μου έκανε στα γενέθλιά μου -να του δώσω και ένα γλυκάκι μετά- να κάνει αναφορά στο όνομά μου με αυτό το ύφος. Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό λέτε εσείς. Γιατί παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από 9.000 το αφορολόγητο και το πήγατε στα 5.000 και κάτι. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter