Ο γαμπρός του Σαμαρά και οι «βρωμιές» της Siemens

Ο γαμπρός του Σαμαρά και οι  «βρωμιές» της Siemens

Οι “βρωμιές” της Siemens έγιναν “τρόπος επικοινωνίας” και τα πηγαινέλα του Χριστοφοράκου με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ “κοινωνικές σχέσεις”. 

 Σ΄αυτό το… πνεύμα κινήθηκε σήμερα η κατάθεση στη δίκη για την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens, του Βαγγέλη Σέκερη, στελέχους της εταιρείας και γαμπρού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε μεν ότι ” όταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, ήταν ψέμα”, πλην όμως όπως ισχυρίστηκε ” ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό…”.

Ο κ. Σέκερης δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις τόσο από τον πρόεδρο όσο και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας , αναφορικά με τα δύο e mail που είχαν απασχολήσει εκτενώς και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens.

Οι αοριστόλογες όμως απαντήσεις του στις επίμονες ερωτήσεις των δικαστών, ανάγκασαν την εισαγγελέα της έδρας να του επισημάνει …ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας.

ΤΟ ΕMAIL ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ

Το πρώτο email είχε σταλεί από τον κο Σέκερη το 2006 και απευθυνόταν στον κ. Σαμαρά από τον οποίον ζητούσε να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα.

“Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά”, έγραφε το πολύ ενδιαφέρον email.

To δεύτερο email απευθυνόταν στον ισχυρό άντρα τότε της Siemenς, Μ. Χριστοφοράκο και σε αυτό ο κ. Σεκερης ανέφερε , μεταξύ άλλων :

“Υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ , καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών”, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα.

Όπως ήταν φυσικό ο μάρτυρας δέχτηκε σήμερα βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές προκειμένου να διευκρινίσει σε τί συνίστανται οι “βρωμιές” που αναφέρονται στο πρώτο email και ποιους αφορούν, αλλά και τι περιλαμβάνει το “παρασκήνιο” που επισημαίνει στο δεύτερο email.

Οι απαντήσεις του όμως δεν συνεισέφεραν τίποτε περισσότερο στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας”, είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπονοούσατε λοιπόν ότι κάποιος έδινε λεφτά….;

ΜΑΡΤ: Δεν υπονοώ τίποτα. Οι “βρωμιές” αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν ( σ.σ. οι κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο.

Νωρίτερα ο κος Σέκερης είχε υποστηρίξει ότι η “παλιά διοίκηση εμφάνιζε βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είχαν αγοράσει σπίτια…. Υπήρχε σημαντική αλλαγή. Είχα ρωτήσει και τον Χριστοφοράκο εάν δικαιολογούντο αυτές οι παροχές. Έβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν”.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1-Κουαλα Λουμπουρ

Εκτενής αναφορά έγινε και σε ταξίδι που διοργάνωσε η Siemens στην Κουάλα Λουμπούρ όπου διεξαγόταν η φόρμουλα 1. Στο ταξίδι συμμετείχαν μεταξύ άλλων και στελέχη του ΟΤΕ, ενώ όπως τόνισε ο μάρτυρας η Siemens ήταν παγκόσμιος χορηγός .

” Δεν μας εξέπληξε οτι συμμετείχαν και στελέχη του ΟΤΕ. Συμβαίνει αυτό στις εταιρείες. Στο δικό μου μυαλό , αυτό και μόνο δεν είναι επιλήψιμο. Αν όμως συνοδεύεται από κατάθεση χρημάτων, αυτό είναι επιλήψιμο”, είπε

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter