Ο Γερούν «ομολογεί» και ο Βαρουφάκης «παίρνει το αίμα του πίσω»

Ο Γερούν «ομολογεί» και ο Βαρουφάκης «παίρνει το αίμα του πίσω»

Με τέσσερα tweet ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατακεραυνώνει κυριολεκτικά τόσο την οικονομική πολιτική του Σόιμπλε όσο και εκείνους που την στήριξαν στην Ελλάδα. 

Στους τελευταίους μάλιστα αναφέρεται χρησιμοποιώντας το «τρόικα εσωτερικού» και μέσα σε παρένθεση (με πρωτοστάτη την Καθημερινή). Έναν ανάλογο χαρακτηρισμό έχει και για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ τον οποίο ονομάζει «βαστάζο του Σόιμπλε».

Αφορμή η ομολογία του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ  (του «Βάστα Γερούν γερά») χθες σε αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ντάισελμπλουμ παραδέχεται ότι οι Τράπεζες σώθηκαν με τα λεφτά του κόσμου, παραδέχθηκε πως αυτό ήταν λάθος ενώ στην ουσία δέχθηκε την ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που είχε προτείνει τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης και τον είχαν λοιδορήσει! Τώρα βέβαια το προτείνει η Γαλλία!

Ακολουθούν τα tweet του Γιάννη Βαρουφάκη και αμέσως μετά -εν συντομία- οι χθεσινές αναφορές του Γερούν Ντάισελμπλουμ όπου κάνει στροφή 180 μοιρών. Εξάλλου και τον μαύρισαν στις εκλογές στην Ολλανδία και αποχωρεί από τη θέση του στο Eurogroup.

  • Κιχ από τους Βάστα Γερούν που με λοιδορούσαν για ομόλογα με ρήτρα μεγέθυνσης που πρότεινα στο Eurogroup, τώρα που τα προτείνει ο… Γερούν
  • Η Τρόικα Εσ. (με πρωτοστάτη την Καθημερινή) ανακαλύπτει σήμερα αυτά που λέγαμε το 2011 … για τα οποία τότε μας λοιδορούσε ως αντιευρωπαϊστές
  • Καμία άφεση στον βαστάζο του Σόιμπλε (σ.σ. τον Ντάισλεμπλουμ) για την κατόπιν εορτής “ομολογία” του πως έλεγα την αλήθεια από το 2010 ότι η Διάσωση αφορούσε ΜΟΝΟ τις ξένες τράπεζες
  • Κιχ από την Τρόικα Εσ. τώρα που ο Γερούν παραδέχτηκε ότι είχα δίκιο να φωνάζω από το 2010 πως διέσωζαν τις ξένες τράπεζες χαντακώνοντας την Ελλάδα

Τι είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

  • Για τις τράπεζες:

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναγνώρισε χθες -μιλώντας στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου- ότι στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών έγινε η διάσωση των τραπεζών.

Η εκ των υστέρων ομολογία του Ντάισελμπλουμ ήταν «γενική» και αφορούσε όλες τις τράπεζες και όλους τους ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες αλλά η καμπάνα χτύπησε (κυρίως) για την Ελλάδα.

  • Για την ρήτρα ανάπτυξης:

Ένα άλλο θέμα επί του οποίου αναφέρθηκε ο Γ. Ντάισελμπλουμ ήταν το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Μίλησε για τον περίφημο «γαλλικό μηχανισμό», που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, και είπε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν και ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα τεχνική επεξεργασία.

Κατά τον Ολλανδό, το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την επόμενη 10ετία σε περιπτώσεις απρόβλεπτων, όπως είπε, καταστάσεων στον οικονομικό τομέα. Με άλλα λόγια θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν σ’ ένα κράτος-μέλος το οποίο έχει ενταχθεί σε Μνημόνιο…

  • Ούτε τα ποτά, ούτε οι γυναίκες, αλλά οι μισθοί!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup δεν επανέλαβε βέβαια τα περί ποτών και γυναικών… αλλά απέδωσε την κρίση στους μισθούς! (Δεν έφταιγε που τα σπαταλάγαμε, αλλά στο ότι είχαμε χρήματα).

Από την ένταξη της χώρας στο ευρώ, είπε, οι μισθοί των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 30% μέχρι το 2009 που άρχισε η κρίση.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αύξησης μισθών στην Ε.Ε., παρατήρησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, για τον οποίον «αυτό οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο με την εμφάνιση της κρίσης». Τώρα βέβαια, πρόσθεσε, η απόκλιση αυτή διορθώθηκε (Δεν είπε βέβαια πως πολλοί δεν έχουν ούτε το φαγητό τους).

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις αποφάσεις αυτές δεν έφταιγε ούτε αυτός προσωπικά ούτε ο Σόιμπλε αλλά οι κοινές αποφάσεις…

Το ότι μας επέβαλαν αυτοί, αυτές τις αποφάσεις, ούτε αυτό δεν το ‘πε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter