Ο γ.γ. της Ένωσης Δικαστών δεν είδε απειλές κατά της Τουλουπάκη για το #Novartis_Gate, αλλά είδε από τη Θάνου…

Ο γ.γ. της Ένωσης Δικαστών δεν είδε απειλές κατά της Τουλουπάκη για το #Novartis_Gate, αλλά είδε από τη Θάνου…

Δεν αρκούσε η ανακοίνωση αλά.. αξιωματική αντιπολίτευση, τώρα βγαίνουν και κατά μόνας στα ΜΜΕ για να βάλουν κατά της Βασιλικής Θάνου…

 Ο λόγος , βέβαια, για την άνευ προηγουμένου συμπεριφορά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου , στην προσπάθεια που καταβάλουν για την αφαίρεση της δικογραφίας της Novartis από τους φυσικούς της δικαστές…

Οι μάσκες είχαν πέσει , ούτως ή άλλως ,με την ανακοίνωση της ΕΔΕ σε βάρος της πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου και προισταμένης σήμερα του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η ΕΔΕ , με μια πρωτοφανή ανακοίνωση στράφηκε όχι εναντίον όσων όλον αυτό τον καιρό λοιδορούν και απειλούν τους δικαστές που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σε βάρος της κ. Θάνου επειδή …τόλμησε να στηλιτεύσει ως μη νόμιμη την κίνηση για συλλογή υπογραφών δικαστών με απώτερο σκοπό την ανάθεση της επίμαχης δικογραφίας σε εφέτη ειδικό ανακριτή, λες και ο ο ανακριτής κατά της διαφθοράς δεν έχει ειδικά οριστεί από τον νόμο για την διερεύνηση μείζονος σπουδαιότητας υποθέσεις διαφθοράς.

Με ανακοίνωση της λοιπόν η ΕΔΕ όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τους εισαγγελείς που συκοφαντούνται ως μέλη «συμμορίας», αλλά προέβη σε έντονες επικρίσεις κατά των ,ελάχιστων, Μέσων Ενημέρωσης που τολμούν να διατυπώνουν ερωτήματα και κρίσεις σε παράπλευρες και πρωτοφανείς κινήσεις δικαστικών. Προέβη παράλληλα και στη «συνήθη» αυστηρή κριτική προς την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου αφαιρώντας της ακόμα και το δικαίωμα να εκφράζει την νομική της θέση .

Και η ΕΔΕ που απέδειξε με αυτή την ανακοίνωση ότι βρίσκεται πίσω από την πραξικοπηματική απόπειρα αφαίρεσης της δικογραφίας από τους – προφανώς μη αρεστούς- εισαγγελείς και ανακριτές κατά της διαφθοράς , δεν σταμάτησε εκεί…

Σήμερα λοιπόν ο γενικός γραμματέας της ΈΔΕ., Νίκος Σαλάτας, βγήκε και στο ραδιόφωνο , όχι βέβαια για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Novartis έφτασαν μέχρι και να τους μηνύσουν, αλλά για να βάλει σε βάρος της Βασιλικής Θάνου.

Μιλώντας λοιπόν στο ραδιόφωνο του … Πρώτου Θέματος και στον Γιάννη Πρετεντέρη χαρακτήρισε “θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη” την παρέμβαση της κ.Θάνου. Μάλιστα ο κ. Σαλάτας που δεν “είδε” καμία απειλή από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και της ομάδας της που χειρίζονται το σκάνδαλο , “είδε” απειλή από την … Βασιλική Θάνου.

Η οποία όπως είπε , με την έκφραση της γνώμης της … εκβιάζει τους δικαστές καθώς η δήλωση της περιέχει απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πουν;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλάτας,, ο οποίος βλέποντας προφανώς ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν στην ΕΔΕ για να πάρει τη δικογραφία δικός τους δικαστής δεν βρίσκει έδαφος στην συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, είπε να εντείνει την προσπάθεια ακόμα και μέσω συμπαθούντων ραδιοφώνων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter