O «γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου» είναι 146 και το γιόρτασε!

O «γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου» είναι 146 και το γιόρτασε!

Ούτε 60,ούτε 70, ούτε 80, ούτε καν 100 αλλά 146 κεράκια έβαλε στην τούρτα του ο Μπα Γκότο! Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου που ζει σ’ ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία. Πριν λίγες μέρες γιόρτασε το ευτυχές γεγονός με την τελευταία γυναίκα του, τους μόνους εν ζωή συγγενείς του και τα παιδιά του.

Η ταυτότητά του λέει ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870 και η αρμόδια κρατική υπηρεσία επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων!

Μόνον που επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να εξακριβωθούν από ανεξάρτητη πηγή, ο Μπα Γκότο μόνον ανεπίσημα μπορεί να χαρακτηριστεί ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, τίτλο που κρατά ως τώρα η γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, η οποία ήταν 122 ετών όταν απεβίωσε.

Στο πάρτι γενεθλίων έδωσαν το παρών όλοι οι γείτονες κι ο υπέργηρος κ. Γκότο κατάφερε να σβήσει με τη μία όλα τα κεράκια της τούρτας.

Τα εγγόνια του λένε ότι ο συνταξιούχος γεμίζει τις ώρες του ακούγοντας ραδιόφωνο, αφού η όραση του έχει εξασθενήσει στο μεταξύ τόσο ώστε να μη μπορεί να δει τηλεόραση.

Όταν τον είχαν ρωτήσει παλαιότερα ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, είχε πει: «η συνταγή είναι απλή: υπομονή.»

Ο Μπα Γκότο προετοιμάζεται για το ταξίδι στην άλλη ζωή απ’ το 1992, όταν έβαλε να του φτιάξουν τον τάφο του, αλλά 24 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter