Ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει πιο δικαιωμένος από ποτέ…

Ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει πιο δικαιωμένος από ποτέ…

Δικαιωμένος για τις επιλογές του, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Και ανέφερε ότι το δίλημμα «συντήρηση και διαχείριση της εξουσίας ή ένας νέος δρόμος με όπλο την αλήθεια», είναι το βασικό στρατηγικό ερώτημα για το μέλλον της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, νιώθοντας δικαιωμένος από την πορεία των εξελίξεων την τελευταία οκταετία, επανέλαβε το δίλημμα που είχε θέσει και στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δηλώνοντας ότι «το σύνθημά μας ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, είναι όσο ποτέ επίκαιρο και η πρόκληση για όλους μας είναι ν’ αλλάξουμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, έθετε διλλήματα για το αύριο, κάνοντας λόγο για δύο δρόμους «σε αυτές τις συνταρακτικές αλλαγές που δημιουργούν ανησυχία στις κοινωνίες μας: ο ένας καλλιεργεί το φόβο. Επιστρέφει σε έναν άγονο εθνικισμό, αναζητά νέους σωτήρες, από μηχανής θεούς, βρίσκει στέγη στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ο άλλος δρόμος, ο δύσκολος, είναι η πολιτική της ελπίδας. Απάντησή μας – Ο Νέος Πατριωτισμός».

Όπως ήταν αναμενόμενο, επιτέθηκε στη ΝΔ της περιόδου Κώστα Καραμανλή και στοχεύοντας στα αντιδεξιά αντανακλαστικά του ακροατηρίου, ρώτησε εάν θα ακολουθήσουμε το δρόμο «της συντήρησης και της διαχείρισης της εξουσίας» ή θα χαράξουμε, «με όπλο μας την αλήθεια, έναν νέο δρόμο που θα αξίζει σε όλους τους Έλληνες». Η τελευταία πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, πάντως, σε μία χιουμοριστική διάθεση, ήταν το γνωστό σε όλους μας… «λεφτά υπάρχουν»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter