Ο ήρωας αστυνομικός «αντέγραψε» στην πράξη πρόσφατη άσκηση προσομοίωσης σε σούπερ μάρκετ!

Ο ήρωας αστυνομικός «αντέγραψε» στην πράξη πρόσφατη άσκηση προσομοίωσης σε σούπερ μάρκετ!

Η ιστορία του 44χρονου Γάλλου αστυνομικού Αρνό Μπελτράμ ασφαλώς έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους συμπατριώτες του που θρηνούν σήμερα μετά το χθεσινό μακελειό με τέσσερις συνολικά νεκρούς στην μικρή πόλη Τρεμπ, αλλά και όλο τον κόσμο για τον ηρωισμό που επέδειξε αλλά και το “θρασύ” φλερτ του με τον θάνατο, που τελικά απέβη μοιραίο για τη ζωή του. 

Όμως μόλις πριν από 100 περίπου ημέρες, στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Μπελτράμ  συμμετείχε σε άσκηση προσομοίωσης σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην πόλη Καρκασόν. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La depeche du midi» το σενάριο της άσκησης ήταν βγαλμένο από την ίδια την πραγματικότητα, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, καθώς αφορούσε μαζική δολοφονία σε σούπερ μάρκετ.

«Μαζική δολοφονία πραγματοποιείται σε σούπερ μάρκετ, αυτή είναι η μόνη πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία. Θέλουμε να πλησιάσουμε όσο γίνεται πραγματικές συνθήκες, για αυτό δεν υπάρχει προκαθορισμένο σενάριο», έλεγε τότε ο αστυνομικός Μπελτράμ στους δημοσιογράφους της εφημερίδας που είχαν καλύψει την άσκηση, σημειώνοντας ότι αυτή είχε σαν στόχο να ενισχύσει την ετοιμότητα της αστυνομίας στην περίπτωση μιας ανάλογης επίθεσης.

Σε εκείνη την άσκηση μετείχαν μεταξύ άλλων πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιώτες του 4ου συντάγματος της Λεγεώνας των Ξένων, ενώ ο Αρνό Μπελτράμ έδινε οδηγίες σε περίπου εξήντα χωροφύλακες. «Φτάνουμε στο χώρο και εξοπλιζόμαστε με paintball, τα πάντα πρέπει να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα», ανέφερε. Χθες, 23 Μαρτίου, το σενάριο έγινε πραγματικότητα.

Ο Μπελτράμ δεν ήταν εξοπλισμένος με paintball όταν έφτασε στο σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ αλλά είχε το όπλο του. Ο τρομοκράτης είχε ήδη σκοτώσει έναν πολίτη στην Καρκασόν, και στη συνέχεια στην Τρεμπ έναν υπάλληλο και έναν πελάτη του σούπερ μάρκετ, ενώ εξακολουθούσε να κρατάει αρκετούς ομήρους.

Ο αντισυνταγματάρχης αποφάσισε να διακινδυνεύσει τη δική του. Αοπλος μπήκε στο σούπερ μάρκετ για να πάρει τη θέση των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντιμέτωπος με τον τρομοκράτη, είχε μόνο το θάρρος να αντιταχθεί. Αλλά αυτός τον πυροβόλησε αρκετές φορές…

Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Εφτασε στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Ο Αρνό Μπελτράμ είχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter