Ο ιατροδικαστής διαψεύδει τον Τραμπ: Κανένα σημάδι βασανιστηρίου στον φοιτητή που κρατήθηκε στη Β. Κορέα

Ο ιατροδικαστής διαψεύδει τον Τραμπ: Κανένα σημάδι βασανιστηρίου στον φοιτητή που κρατήθηκε στη Β. Κορέα

Ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που πέθανε τον Ιούνιο του 2017 μία εβδομάδα αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ από τη Βόρεια Κορέα σε κωματώδη κατάσταση, δεν έφερε σημάδια βασανιστηρίων, επεσήμανε χθες Τετάρτη μία ιατροδικαστής του Οχάιο.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι γονείς του Γουόρμπιερ κατηγόρησαν την Πιονγκγιάνγκ ότι βασάνισε τον 22χρονο φοιτητή. Ο Τραμπ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι «βασάνισε πέρα από κάθε φαντασία» τον νεαρό.

Ο 22χρονος καταδικάστηκε το 2016 σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα αφού έκλεψε μια αφίσα από ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την Λάκσμι Σαμάρκο, την ιατροδικαστή που τον εξέτασε, «υπέστη εγκεφαλικές βλάβες λόγω έλλειψης οξυγόνου», χωρίς όμως να είναι σε θέση να καθορίσει την αιτία των βλαβών.

«Δεν γνωρίζουμε τι του συνέβη. Αυτό είναι το συμπέρασμα (…) Δεν θα μάθουμε ποτέ εκτός κι αν οι άνθρωποι που ήταν εκεί πουν: “Αυτό συνέβη στον Ότο”», υπογράμμισε η Σαμάρκο.

Το πτώμα του Γουόρμπιερ δεν έφερε παρά μερικές ουλές οι οποίες οφείλονται σε ιατρικά εργαλεία, εκτός από μία, διευκρίνισε η Σαμάρκο, ενώ τόνισε ότι η συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς του φοιτητή ήταν ο λόγος που την ώθησε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Πρόκειται για γονείς που πενθούν. Δεν μπορώ πραγματικά να σχολιάσω τις απόψεις τους», επεσήμανε πάντως η Σαμάρκο.

Οι γονείς του Γουόρμπιερ κατηγόρησαν την Τρίτη την Πιονγκγιάνγκ ότι «βασάνισε συστηματικά και τραυμάτισε σκοπίμως» τον γιο τους, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους έφερε εμφανή σημάδια βασανιστηρίων.

Κατήγγειλαν ότι τα πόδια και τα χέρια του ήταν «εντελώς παραμορφωμένα», είχε μια ουλή στο πόδι του από μια πληγή που έμεινε ανοικτή για καιρό και έμοιαζε σαν κάποιος να «είχε χρησιμοποιήσει μια πένσα» στα κάτω του δόντια.

«Απήγαγαν τον Ότο και τον βασάνισαν (…) Είναι τρομοκράτες», τόνισε ο Φρεντ Γουόρμπιερ μιλώντας στο Fox News.

«Καταπληκτική συνέντευξη στο Fox & Friends των γονιών του Ότο Γουόρμπιερ: 1994-2017. Ο Ότο βασανίστηκε πέρα από κάθε φαντασία στη Βόρεια Κορέα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Κανένας Αμερικανός αξιωματούχος δεν έχει κατηγορήσει δημόσια τη Βόρεια Κορέα για τον βασανισμό του νεαρού φοιτητή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter