Ο ιδρώτας «ποτάμι» στην Προεδρική Φρουρά (Photos)

Ο ιδρώτας «ποτάμι» στην Προεδρική Φρουρά (Photos)

Θα έχετε περάσει μπροστά από τους, ευζώνους, τους ακίνητους φρουρούς της Προεδρικής Φρουράς, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ή μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σήμερα ο φωτογραφικός φακός σταμάτησε στην Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας όπου οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς μέσα στην λεγόμενη «θερινή τους στολή» αντιλαμβάνονται το καλοκαίρι διαφορετικά.

Αν και ο υδράργυρος δεν έχει χτυπήσει κόκκινο, οι ώρες είναι δύσκολες.

Ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η θερινή στολή

Ο θερινός ντουλαμάς, μπεζ χρώματος, από θερινό ύφασμα (μερσεριζέ) αποτελεί φόρο τιμής στους Βαλκανικούς Πολέμους αλλά απηχεί γενικότερα στους αγώνες των Ελλήνων από τον ατυχή πόλεμο του 1896 ως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοριέται στην ευζωνική υπηρεσία τις καθημερινές της θερινής περιόδου. Κουμπώνει με μία κατακόρυφη σειρά από πέντε λεία μπρούτζινα κουμπιά. Ο γιακάς φέρει ένα επίραμμα από μπλε τσόχα σε κάθε πλευρά του. Οι επωμίδες έχουν από ένα λείο μεταλλικό κουμπί όπως και οι τσέπες στο ύψος του στήθους. Τα μανίκια έχουν στο κάτω μέρος τους ένα γαζί σχήματος λάμδα όπου φέρονται και τυχόν διακριτικά βαθμού (δεκανόσημα ή λοχιόσημα) κατά το γαλλικό σύστημα. Ο ντουλαμάς στο κάτω μέρος του σχηματίζει «φουστανέλλα» με 42 πτυχές. Το μπροστά μέρος της φουστανέλλας δεν έχει πτυχές. Στο πίσω μέρος της, η φουστανέλλα έχει άλλα δύο λεία κουμπιά, στο ύψος της ζώνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter