Ο «Ιππότης των θαλασσών» στο λιμάνι της Σούδας

Ο «Ιππότης των θαλασσών» στο λιμάνι της Σούδας

Εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι της Σούδας, με τους ναύτες ανεβασμένους στα άλμπουρα, έκανε στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης το ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού «Cuauhtemoc» («Πρεσβευτής – Ιππότης των θαλασσών»). 

Το επιβλητικό ιστιοφόρο απέπλευσε πριν από 3 μήνες από το λιμάνι του Ακαπούλκο στο Μεξικό και πραγματοποιεί εκπαιδευτικό ταξίδι. Στα Χανιά θα παραμείνει για 5 ημέρες, ενώ θα συνεχίσει την πορεία του για άλλους 6 μήνες με επόμενο σταθμό την Αίγυπτο.

Το «Cuauhtemoc» υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Σούδας ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Daniel Hernandez – Joseph, η αντιδήμαρχος Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών κ.ά., ενώ η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χανίων έδωσε μουσικό “χρώμα” στην άφιξη του μεξικανικού ιστιοφόρου αποδίδοντας μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Μαρκόπουλου και λατινοαμερικάνικους σκοπούς.

Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο έχει πλήρωμα 237 άτομα εκ των οποίων 220 είναι άνδρες και 17 γυναίκες, ενώ οι εκπαιδευόμενοι είναι 43 άτομα. Όπως ανέφερε ο πλοίαρχος του «Πρεσβευτή – Ιππότη των θαλασσών» κατά τη διάρκεια των 3 μηνών του ταξιδιού το πλοίο έχει ήδη επισκεφθεί 15 λιμάνια και 12 χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου και τη Ευρώπης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μεξικανός πρέσβης Daniel Hernandez – Joseph και συμπλήρωσε ότι η επίσκεψη στα Χανιά αποτελεί τον τελευταίο σταθμό στην Ευρώπη για το «Cuauhtemoc».

«Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί ένα πρεσβευτή φιλίας του Μεξικού και σε κάθε λιμάνι που πιάνει θέλουμε να μεταφέρει κάτι από το Μεξικό, την κουλτούρα, την ιστορία και την καρδιά του Μεξικού», ανέφερε ο κ. Daniel Hernandez – Joseph.

(Πηγή: Χανιώτικα Νέα)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter