ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε σπίτι στην Παλαιστίνη για αντίποινα

ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε σπίτι στην Παλαιστίνη για αντίποινα

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην Καμπατίγια που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το σπίτι ενός Παλαιστίνιου που κατηγορείται ότι τον σκότωσε τον προηγούμενο μήνα τον Ισραηλινό εργοδότη του, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης για την κατεδάφιση του σπιτίου του Μοχάμεντ Αμπού αλ Ρομπ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ στρατιωτών και κατοίκων της Καμπατίγια. Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Εναντίον του αλ Ρομπ και ενός άλλου Παλαιστίνιου απαγγέλθηκαν στις 29 Οκτωβρίου κατηγορίες για τον φόνο στις 4 Οκτωβρίου του Ισραηλινού εργοδότη τους, του Ρέουβεν Σμέρλινγκ, στον χώρο εργασίας τους στην πόλη Κφαρ Κάσεμ.

Ο φόνος αυτός χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική ενέργεια» από τις ισραηλινές αρχές.

Ο 70χρονος Σμέρλινγκ, που ζούσε στον εβραϊκό οικισμό Ελκάνα της Δυτικής Όχθης, δολοφονήθηκε από τους δύο Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ ένας Παλαιστίνιος και ένας Ισραηλινός σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε δύο ξεχωριστά επεισόδια.

Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά ενός Εβραίου εποίκου στο χωριό Κούσρα της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Μοχάμεντ Ζάαλ, 45 ετών, καταγόταν από το χωριό αυτό που βρίσκεται κοντά στη Ναμπλούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, μια ομάδα Ισραηλινών περιπατητών δέχθηκε επίθεση με πέτρες από Παλαιστίνιους κοντά στο χωριό. Ένας από τους εποίκους που ήταν παρών άνοιξε πυρ και σκότωσε τον Παλαιστίνιο.

Εξάλλου ένας 20χρονος Ισραηλινός μαχαιρώθηκε χθες από έναν ή πολλούς δράστες που διέφυγαν στην πόλη Άραντ, στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επίθεσης», σχολίασε ο Μίκι Ρόζενφελντ εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Από τον Οκτώβριο του 2015 το Ισραήλ, τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και η Ιερουσαλήμ είναι θέατρο σποραδικών βίαιων επεισοδίων. Από αυτά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 309 Παλαιστίνιοι ή Άραβες Ισραηλινοί, 52 Ισραηλινοί και επτά αλλοδαποί.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter