Ο Κριστιάν Λουμπουτέν κέρδισε τη μάχη για την κόκκινη σόλα

Ο Κριστιάν Λουμπουτέν κέρδισε τη μάχη για την κόκκινη σόλα

Με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι δημιουργίες του Κριστιάν Λουμπουτέν, τα εξαιρετικής αισθητικής υποδήματα με την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα, πλέον, προστατεύονται.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι προστατεύεται η καταχώριση του κόκκινου χρώματος της σόλας παπουτσιών αφού «σήμα που συνίσταται σε χρώμα το οποίο τίθεται επί της σόλας υποδήματος δεν εμπίπτει στην απαγόρευση καταχωρίσεως των σχημάτων». Πράγματι, ένα τέτοιο σήμα, σημειώνει το ΕΔ, δεν αποτελείται «αποκλειστικά από το σχήμα» κατά την έννοια της οδηγίας για τα σήματα.

Ο Κριστιάν Λουμπουτέν καταχώρισε το 2010 το σήμα με την κόκκινη σόλα στις χώρες της Μπενελούξ για τα υποδήματα και το 2013 για τα ψηλοτάκουνα υποδήματα.

Η διαμάχη για την κόκκινη σόλα ξεκίνησε όταν το 2012 η εταιρία Van Haren πούλησε ψηλοτάκουνα γυναικεία υποδήματα η σόλα των οποίων έφερε κόκκινο χρώμα, με αποτέλεσμα ο Κριστιάν Λουμπουτέν, να προσφύγει στα δικαστήρια. Το πρωτοδικείο της Χάγης ζήτησε τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το οποίο και δικαίωσε τον Λουμπουτέν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter