Ο Κώστας Βαξεβάνης αθώωθηκε για τέταρτη φορά σε μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ο Κώστας Βαξεβάνης αθώωθηκε για τέταρτη φορά σε μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε εκ νέου ο Κώστας Βαξεβάνης σε υπόθεση που αφορούσε αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Το δικαστήριο, έκρινε για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες πως όσα έχει γράψει ο δημοσιογράφος για τις δραστηριότητες του αποθανόντος επιχειρηματία είναι απολύτως αληθή.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αθωώθηκε συγκεκριμένα για αποκαλύψεις του τον Απρίλιο του 2015, σχετικά με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης σε σειρά υποθέσεων με εμπλεκόμενο τον Βγενόπουλο, αλλά και για όσα έγραψε αποκλειστικά για τον επιχειρηματία και την εμπλοκή του σε σημαντικές υποθέσεις που σήμερα απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικότερα, ο δημοσιογράφος επαναλάμβανε στα επίδικα δημοσιεύματα την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και της κυπριακής Οικονομίας, ενώ αποκάλυπτε τον τρόπο με τον οποίο εμφάνιζε οικονομικά εύρωστο τον όμιλο Marfin του οποίου ηγείτο κάνοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με περίεργες τραπεζικές διαδικασίες.

Παράλληλα ασκούσε κριτική στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν προχώρησε ποτέ στο παρελθόν σε έρευνα στοιχείων από τα οποία προέκυπταν σοβαρές ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών και δημιουργίας μιας ψευδούς εικόνας ευρωστίας της MIG που παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό.

Είναι σημαντικό πως ούτε σε αυτό το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι δύο μάρτυρες του αποθανόντος επιχειρηματία οι οποίοι στο παρελθόν κι ενώ ο Βγενόπουλος ήταν εν ζωή κατέθεταν για λογαριασμό του. Πρόκειται για την πρώην υπάλληλό του Αγάπη Μαργετίδη και τον δημοσιογράφο της Καθημερινής και εκπρόσωπο Τύπου της MIG Σεραφείμ Κωνσταντινίδη κατά του οποίου ο Βαξεβάνης έχε προσφύγει με την κατηγορία της ψευδορκίας για όσα έχει καταθέσει ενόρκως σε προηγούμενες δίκες.

Να σημειωθεί ότι παρά τον πρόωρο θάνατο του επιχειρηματία, ο Κώστας Βαξεβάνης συνεχίζει να σέρνεται στα δικαστήρια για να επαναλαμβάνει διαρκώς πράγματα που ήδη έχουν κριθεί ως αληθή. Την ίδια στιγμή όλες οι αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr έχουν προκαλέσει έρευνες στη Δικαιοσύνη η οποία έχει πια προχωρήσει σε διώξεις κατά συνεργατών του Βγενόπουλου. Αυτονόητα, λόγω του θανάτου του, οι διώξεις εναντίον του ίδιου οι οποίες επίσης είχαν ασκηθεί, παύθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter