Ο Κυριάκος ήθελε να διαγράψει την Ντόρα!

Ο Κυριάκος ήθελε να διαγράψει την Ντόρα!

Λίγο έλειψε να γίνει «αδελφοκτόνος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρά τα όσα διακινούνται από «γαλάζια» μέσα ενημέρωσης,ο πρόεδρος της ΝΔ εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα.Τελικά επελέγη η «λύση» να δηλώσει δημόσια πως εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ,στο υπουργικό συμβούλιο δεν θα υπάρχει κανένας συγγενής του.

Γιατί όμως έφτασε στο σημείο να σκεφτεί ακόμη και τη διαγραφή της αδελφής του από το κόμμα;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η κρίση μεταξύ Ντόρας και Κυριάκου σοβεί εδώ και πολλούς μήνες. Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Γκραμπόφσκι.Και πιο συγκεκριμένα όταν τον Φλεβάρη του 2017 το Documento αποκάλυψε ότι η κ. Γκραμπόφσκιαμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας,πρόκειται«για ιστορικό κτίριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας (οι τιμές αγοράς κυμαίνονται περίπου στις 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. Αμέσως μετά, η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία, στης οποίας το ΔΣ φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και σήμερα που το ζεύγος Κυριάκου – Μαρέβας όχι μόνο δεν είναι σε διάσταση αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει την κοινή ζωή του μέσα από τα social media, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν κάνει δήλωση πόθεν έσχες».

Τότε άρχισαν οι πρώτες (οικογενειακές) αψιμαχίες. Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ στην αρχή ψέλλιζαν ότι πίσω από τις καυτές διαρροές για τη Μαρέβα «κρύβεται η Ντόρα». Με την πάροδο του χρόνου οι ψίθυροι έγιναν «βεβαιότητα» στο προεδρικό γραφείο και, όπως έλεγαν και λένε και σήμερα, υπήρξε εμπλοκή της Ντόρας Μπακογιάννη στις αποκαλύψεις για τις μπίζνες της Μαρέβας.

Η οργή της Ντόρας

Μόλις η Ντόρα πληροφορήθηκε τα… νέα έκανε οργίλο διάβημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μαζέψει αμέσως τους συμβούλους και συνεργάτες του που διακινούσαν τέτοιου είδους πληροφορίες. Πράγματι, για μικρό διάστημα τα «πιστόλια» του Κυριάκου σίγησαν. Ωστόσο, μετά τον Αύγουστο που μας πέρασε επανήλθαν και δη δυναμικά. Αρκεί να αναφέρουμε το εξής: την περίοδο που φήμες και σχετικά ρεπορτάζ προεξοφλούσαν την παραίτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, πηγές της Πειραιώς έλεγαν πως όλα αυτά είναι «αποκυήματα φαντασίας», καθώς και ότι πίσω από όλα αυτά «κρύβεται η Ντόρα Μπακογιάννη». Στο στόχαστρο και πάλι η αδερφή του προέδρου της ΝΔ. Ο στόχος όσων ήθελαν να υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών είχε… βρεθεί. Τουλάχιστονέτσι νόμιζαν. Για να ενισχύσουν το σενάριότους, κάποια στιγμή έβαλαν στο κάδρο και τον γιο της Ντόρας, Κώστα Μπακογιάννη. Με αφορμή την παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σε αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Λαμία, παρουσία του πρωθυπουργού, οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ άρχισαν να διακινούν σενάρια περί «προσέγγισης» Τσίπρα – Μπακογιάννη. Στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τις τραβηγμένες από τα μαλλιά θεωρίες τους έφτασαν στο σημείο να διοχετεύουν πληροφορίες και παραπολιτικά στα φιλικά τους έντυπα, ότι η Ντόρα «υπονομεύει τον αρχηγό της ΝΔ για να προωθήσει τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη».

Η Ντόρα, που φημίζεται για τη μετριοπάθειάτης, επέλεξε να μη ρίξει λάδι στη φωτιάδημοσίως. Ενδεχομένως γιατί, πρώτον, γνώριζε καλά ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον της και, δεύτερον, διότι είχε πληροφορηθεί πως σε δημοσκοπήσεις που είχε παραγγείλει η ΝΔ για τον δήμο της Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης συγκέντρωνε «ποσοστά άνετης εκλογής του» εφόσον έπαιρνε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος και ουχί με τη στήριξη της ΝΔ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λόγος που η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλει να είναι υποψήφιος ο Κ. Μπακογιάννης είναι επειδή, σύμφωνα με άλλα γκάλοππου επικαλούνται, ισχυρή υποψηφιότητα με καλές πιθανότητες εκλογής είναι αυτή της Ολγας Κεφαλογιάννη. Ωστόσο προκύπτει μια μεγάλη αντίφαση στα όσα λένε και διαρρέουν από την Πειραιώς: η Ολγα Κεφαλογιάννη επίσης προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι. Είναι κόρη του εκλιπόντος Γιάννη Κεφαλογιάννη, επί δεκαετίες βουλευτή Ρεθύμνου. Από τη μία ο αρχηγός της ΝΔ, στο πλαίσιο της οικογενειοκρατίας, όπως αρέσκεται να λέει, κόβει την Ντ. Μπακογιάννη και τον Κ. Μπακογιάννη αλλά από την άλλη δεν τολμά να μιλήσει για την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (γιοπρώην υπουργού), τον Χρήστο Δήμα (πατέρας του είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ), τον Κώστα Καραμανλή, ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού και πάει λέγοντας, μιας και τα τζάκια είναι κανόνας στη ΝΔ και όχι εξαίρεση. Το γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να ξεκινήσει την επιχείρηση «αξιοκρατίας» από την αδελφή του, η οποία ακόμη κι αν δεν ήταν κόρη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πάλι πολιτικός θα ήταν, και μάλιστα πολύ καλύτερη από τον αδελφό της, ίσως έχει να κάνει, ως έναν βαθμό, και με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι η οποία, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους δεξιούς κύκλους, δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για την κουνιάδα της.

Η αποκαθήλωση

Το τελευταίο δίμηνο το κλίμα στη ΝΔ και συγκεκριμένα στο επικοινωνιακό επιτελείο είχε βαρύνει επικίνδυνα για την Ντ. Μπακογιάννη. Λέγεται ότι στην επιχείρηση αποκαθήλωσης της πρώην υπουργού Εξωτερικών καταλυτικές ήταν οι εισηγήσεις των Τάκη Θεοδωρικάκου και Μαρίας Σπυράκη. Παρότι άσπονδοι εχθροί, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες οι έχοντες τα ηνία της επικοινωνίας συνασπίστηκαν για να πετύχουν την απομόνωση της Ντόρας. Και σε πρώτη ανάγνωση, μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ότι εφόσον ποτέ γίνει πρωθυπουργός δεν θα την κάνει υπουργό, τα κατάφεραν. Αυτό που ενδεχομένως δεν έχουν υπολογίσει είναι η αντίδραση της Ντόρας. Οσοι γνωρίζουν την πρώην υπουργό λένε πως ποτέ δεν λειτουργεί εν θερμώ. «Είναι πολύ έμπειρη η Ντόρα για να σηκώσει το γάντι σε δημοσία θέα, όπως πιθανόν να επιδιώκουν οι διώκτες της» λέει «γαλάζιος» βουλευτής και πρώην υπουργός που έχει συνεργαστεί μαζί της, προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δώσει τη δική της απάντηση για την αδικία που της επεφύλασσαν ο Κυριάκος και οι όψιμοι υποστηρικτές της ΝΔ».

Συνομιλώντας κανείς με βουλευτές της ΝΔ για τον δημόσιο παραγκωνισμό της Ντόρας διά χειρός Κυριάκου, αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι πως πολύ σύντομα θα ξεσπάσει εσωκομματική καταιγίδα. Κι αυτό για τρεις λόγους, όπως εξηγούν: ο πρώτος έχει να κάνει με την υποκρισία του προέδρου της ΝΔ, που στο πρόσωπο της αδελφής του είδε όλα τα κακά της οικογενειοκρατίας . Ο δεύτερος είναι η βεβαιότητα που έχουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να πορευτεί με τους ακροδεξιούς (βλ. Αδωνης, Βορίδης κ.λπ.) και όχι με τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς. Και ο τρίτος με την «απάντηση» που θα δώσει κάποια στιγμή η Ντ. Μπακογιάννη.

Μυρίζει μπαρούτι το συνέδριο

Οι φύλαρχοι της ΝΔ έχουν λύσει το ζωνάρι τους για καβγά ενόψει και του συνεδρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη συνάντηση που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Κ. Καραμανλή να μην απέδωσε τα αναμενόμενα για τον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να παρακάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να «νουθετήσει» και να «συγκρατήσει» την πολυπληθή ομάδα των καραμανλικών στελεχών, ώστε να μην κάνουν… Κούγκι το συνέδριο που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Κ. Καραμανλής, αφού τον άκουσε με προσοχή, του είπε πως ο ίδιος δεν «ενθαρρύνει» κανένα στέλεχος να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα, καθώς και ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματός του». Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ότι ο Κ. Καραμανλής δεν δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει στα στελέχη που τον ακούν με ευλαβική προσοχή για να μην πάρουν τον λόγο στο συνέδριο, όπως του ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και οι σαμαρικοί βουλευτές. Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως τις μέρες που θα γινόταν το συνέδριο θα βρισκόταν στην Αμερική για σημαντικά ραντεβού με Αμερικανούς αξιωματούχους, την τελευταία στιγμή ακύρωσε το ταξίδι του.

Γιατί;

Συνοπτικά, υπάρχουν δύο αιτίες που οδήγησαν τον Κυριάκο στη δημόσια εκτέλεση της αδελφής του, με το στίγμα μάλιστα της εκπροσώπου της οικογενειοκρατίας.

Η πρώτη έχει να κάνει με το απειλητικό πολιτικό της ανάστημα, πολύ ψηλότερο από του αδελφού της, και την ακόμη πιο απειλητική συνήθεια, εγγεγραμμένη στο πολιτικό DNA της Ντόρας, νααμφισβητεί και να υπονομεύει τον εκάστοτε αρχηγό. Αυτό συνέβη και με τον Εβερτ και με τον Καραμανλή και με τον Σαμαρά. Οι φιλοδοξίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας για την αρχηγία της ΝΔ δεν έχουν ως όριο παρά την κορυφαία θέση της παράταξης. Και μπορεί βάσιμα να υποθέσει κανείς ότι η σχεδόν πραξικοπηματική κίνηση με την οποία ο Κυριάκος την πέταξε έξω από τη σχετική κομματική διαδικασία για να αναρριχηθεί ο ίδιος στην αρχηγία μάλλον πολλαπλασίασε παρά ακύρωσε τις φιλοδοξίες της και τις σχετικές κινήσεις. Ετσι, η ρεαλιστική εκδοχή είναι ότι ο αδελφός αποφάσισε να εκτελέσει την αδελφή προτού τον εκτελέσειεκείνη.

Η ωραία αυτή ατμόσφαιρα γίνεται ακόμηπιο ωραία, καθώς όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες επιμένουν ότι πίσω από το αδελφοκτόνο χέρι του Κυριάκου κρύβονται ο χορός και τα πέπλα της Μαρέβας. Η οποία είχε σχεδόν ανοιχτά σχέσεις μίσους με την Ντόρα. Αυτή, η αμιγώς οικογενειακή, είναι η δεύτερη αιτία για τον αποκεφαλισμό της αδελφής. Οπως όμως διατείνονται όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μπορεί η Μαρέβα να έδρασε στη συγκεκριμένη περίπτωση ως Σαλώμη, αλλά η Ντόρα δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να τελειώσει την πολιτική της διαδρομή ως Ιωάννης Βαπτιστής. Που πάει να πει ότι η οικογενειακή τραγωδία θα έχει συνέχεια και ο Ηρώδης θα πρέπει να ανησυχεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter