Ο λαμπερός γάμος της χρονιάς (live)

Ο λαμπερός γάμος της χρονιάς (live)

Το γεγονός της χρονιάς, για τη Βρετανία, ο πριγκιπικός γάμους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ξεκινά σιγά – σιγά στο Γουίντσορ και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται να παρακολουθήσουν τη τελετή.

Το λαμπερό γάμο εκτός από τους προσκεκλημένους του ζεύγους και εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο.

Η Βρετανική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και όλοι οι δρόμοι κοντά στο σημείο είναι κλειστοί. Οι περιπολίες από τους αστυνομικούς είναι συνεχείς ενώ πάνοπλοι αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Οι Ειδικές δυνάμεις μαζί με εκπαιδευόμενους σκύλους αξιοποίησαν τη χθεσινή πρόβα για να αξιολογήσουν τυχόν απειλές.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ζευγάρι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ είναι πλήρως ελεγχόμενη καθώς ελεύθεροι σκοπευτές έχουν σκαρφαλώσει στις στέγες των σπιτιών ενώ οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους για να εμποδίσουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ζευγάρι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι πλήρως ελεγχόμενη καθώς ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών ενώ οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους για να εμποδίσουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει στις 14.00 ώρα Ελλάδος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ.

Το μυστήριο θα παρακολουθήσουν 800 καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αλλά και ο Ντέιβιντ με την Βικτόρια Μπέκαμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00 -Οι καλεσμένοι που θα παρακολουθήσουν το γάμο από τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα πάρουν θέση

11:30-13:00 -Αφιξη των 800 καλεσμένων του ζευγαριού

13:20 -Αφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας

13:45 -Αφιξη του πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον κουμπάρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ

13:55 -Αφιξη της βασίλισσας Ελισάβετ

13:59 -Αφιξη της νύφης, Μέγκαν Μαρκλ

14:00 -Ξεκινά ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

15:00 -Θα ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή

15:00-15:25 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ με την άμαξα, θα διασχίσουν τους δρόμους του Ουίνδσορ για να χαιρετήσουν τα πλήθη

15:00 -Οι 800 καλεσμένοι στο πάρτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα προσέλθουν σε μια από τις αίθουσες εκδηλώσεων του κάστρου

15:30 -Θα προσέλθουν στο χώρο της δεξίωσης ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκ

17:30 -Η δεξίωση θα ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν

21:00 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα φθάσουν στο Frogmore House όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει δεξίωση για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους.

Ο γάμος σε αριθμούς

500.000 λίρες εκτιμάται ότι θα κοστίσει ο γάμος, εκτός από την ασφάλεια, σύμφωνα με διοργανωτές γάμων του Λονδίνου

800 άτομα χωράει το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

2.640 άτομα είναι καλεσμένα στο κάστρο για να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν

3 είναι τα διαμάντια στο χέρι της Μέγκαν. Πρόκειται για ένα διαμάντι από τη Μποτσουάνα το οποίο αγόρασε ο Χάρι, τα οποία πλαισιώνονται από δύο μικρότερα τα οποία προέρχονται από την συλλογή κοσμημάτων της αδικοχαμένης Νταϊάνα

250 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις με τις οποίες ο πρίγκιπας Χάρι υπηρέτησε στο Αφγανιστάν θα έχουν «ειδική θέση» στον βασιλικό γάμο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

5.000 απεσταλμένους έχουν τα διεθνή ΜΜΕ

100.000 πολίτες αναμένονται έξω από τα παμπάλαια πέτρινα τείχη του πύργου του Ουίνδσορ.

Δούκας του Σάσεξ και βαρόνος του …Κιλκίλ, λίγο πριν το γάμο

Ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε σήμερα τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ από τη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγη ώρα πριν τον γάμο του με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τον γάμο η Μέγκαν θα γίνει δούκισσα του Σάσεξ.

Επιπλέον στον πρίγκιπα Χάρι, έκτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, δόθηκε ο τίτλος του κόμη του Μπάμπαρτον και του βαρόνου του Κιλκίλ, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα στην ανακοίνωση.

https://livestream.com/USATODAY/events/8208460?t=1526713714

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter