Ο Λαρς Φον Τρίερ ξανασόκαρε τις Κάνες (Video)

Ο Λαρς Φον Τρίερ ξανασόκαρε τις Κάνες (Video)

Όπως ξέρει να κάνει πιο καλά από κάθε άλλο σύγχρονο σκηνοθέτη, ο Δανός Λαρς Φον Τρίερ, έκανε άνω κάτω το φεστιβάλ των Κανών ύστερα από την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

«The house that Jack build» είναι ο τίτλος του φιλμ που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, στο 71ο φεστιβάλ των Κανών. Αφορά στη δράση ενός πολιτικού μηχανικού, τον οποίο υποδύεται ο Ματ Ντίλον, που παρασύρει τα θύματά του και τα σκοτώνει με σαδιστικές μεθόδους. 

Ο Φον Τρίερ περιγράφει τη δράση του σίριαλ κίλερ με λεπτομέρειες, μετατρέπει τις φρικώδεις πράξεις του σε… «έργα τέχνης», χρησιμοποιώντας ένα τραχύ, ωμό ρεαλισμό που δοκιμάζει τις αντοχές του θεατή.

Φυσικά πολλοί δεν άντεξαν και εγκατέλειψαν την αίθουσα πριν από την ολοκλήρωση της ταινίας ενώ τα αμέτρητα και έντονα γιουχαίσματα στο τέλος της- μια συνήθεια που ισχύει διαχρονικά για όλα τα φιλμ που προβάλλονται στις Κάνες- πιστοποίησαν τη φήμη του δανού ως τον κορυφαίο προβοκάτορα του σύγχρονου σινεμά. 

Όμως η κριτική δεν ήταν τόσο φιλική για τον Λαρς Φον Τρίερ – που επέστρεψε στο φεστιβάλ το οποίο τον είχε αποκλείσει το 2011 όταν είχε κάνει φιλοναζιστικές δηλώσεις με αφορμή την «Μελαγχολία»- όπως παλιά, κάνοντας λόγο για αρρωστημένο χιούμορ και αμπελοφιλοσοφίες. 

Πολλοί κριτικοί μιλούν για δηθενιές και πρόκληση άνευ ουσίας, ενώ το «Variety» κάνει λόγο για μια μισοάδεια αίθουσα μετά από τις 2,5 ώρες που διήρκησε το φιλμ – κάτι που συμβαίνει ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του σκηνοθέτη- με τους περισσότερους θεατές να δηλώνουν «αηδιασμένοι» με το φιλμ, το οποίο ο κριτικός του εντύπου χαρακτηρίζει ως «μια ταινία που σε γοητεύει και σε απωθεί μαζί».   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter