Ο Λάζαρος Σεμερτζίδης από την Ξηρολίμνη Κοζάνης, ο καλύτερος Έλληνας νέος αγρότης

Ο Λάζαρος Σεμερτζίδης από την Ξηρολίμνη Κοζάνης, ο καλύτερος Έλληνας νέος αγρότης

Το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών πραγματοποιήθηκε στο _x000D_
Επιχειρηματικό Πάρκο της πρωτεύουσας της Βοιωτίας, τη Λιβαδειά μεταξύ 20_x000D_
και 23 Σεπτεμβρίου 2018.Σε αυτό αναδείχτηκε καλύτερος νέος αγρότης ο _x000D_
Λάζαρος Σεμερτζίδης από την Ξηρολίμνη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα _x000D_
μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον _x000D_
ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις 17-18 Οκτωβρίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες μετά από αυτή την τιμητική διάκριση διαγωνιζόμενος σε πανευρωπαϊκό πια επίπεδο.O Λάζαρος Σεμερτζίδης είναι γενικός διευθυντής της εταιρίας αρωματικών Life Secrets . Ξεκίνησε το 2012 με ένα όραμα και με λίγα μόνο στρέμματα καλλιέργειας λεβάντας, επένδυσε στη μοναδική πανίδα της χώρας μας, με στόχο μια βιολογική και πιστοποιημένη παραγωγή αιθέριων ελαίων, ανθόνερων, ροδόνερου και βοτάνων.

Σήμερα, καλλιεργεί με βιολογικές και αειφόρους μεθόδους τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο, λεβάντα, τσάι του βουνού και ελίχρυσο σε περίπου 300 στρέμματα, προχωρώντας στην επεξεργασία και την τυποποίηση ώστε τοκάθε τελικό προϊόν που φεύγει να είναι υψηλής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας.

Ήδη η εταιρία του, LIFE SECRETS έχει παράξει αιθέρια έλαια, ανθόνερα, βότανα αλλά και φυτικά καλλυντικά. Τα προϊόντα του βρίσκονται σε αρκετά σημεία στην εγχώρια αγορά, ενώ έχουν τεθεί ήδη οι βάσεις για τις αγορές του εξωτερικού. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι παίζει και η διαδικτυακή αγορά. «Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και συνεργασίες για εξαγωγές στη Γερμανία, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια τα προϊόντα μας να μπουν και στην αγορά της Γαλλίας» και υπογραμμίζει: «Στη Γερμανία εξάγουμε συνήθως λεβάντα, τσάι και ροδόνερα σε συσκευασία. Τα παίρνουν έτοιμα για τα μαγαζιά, για τη βιτρίνα».

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν θέλει να παραμένει στάσιμος και ήδη κάνει σχέδια για περαιτέρω επέκταση της επιχείρησής του. «Σκέφτομαι να αυξήσω τα στρέμματα και αντίστοιχα την ποσότητα γιατί αν έχεις μεγάλη ποσότητα, διαμορφώνεις και διαφορετικά την τιμή» δηλώνει.

Μάλιστα όπως λέει γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα, καθώς «μετράει η καινοτομία, στο να μπορεί να αντέξει μια επιχείρηση, να είναι κερδοφόρα» και προσθέτει, «στόχος μας είναι το τελικό προϊόν να είναι υψηλής ποιότητας. Όλα περνάνε από τα χέρια μας, η επεξεργασία, η μεταποίηση, η τυποποίηση».

Προσθέτει πως θέλει να «μπει» πιο δυνατά στις αγορές του εξωτερικού γιατί «εκεί είναι το ζητούμενο, να μάθει ο κόσμος την Ελλάδα» όπως χαρακτηρίστηκα τονίζει γιατί το «να φέρνεις χρήματα από το εξωτερικό είναι ένας τρόπος για να ορθοποδήσουμε εμείς αλλά και η χώρα. Να σταματήσουμε να γυρνάμε το χρήμα μεταξύ μας. Να αναγνωριστούν τα ελληνικά προϊόντα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό, με τη δημιουργία ενός ισχυρού brand name».

Πηγή: prlogos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter