Ο Λοβέρδος ζητά να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική για την υγεία

Ο Λοβέρδος ζητά να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική για την υγεία

Αίτηση για άμεση κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι στοιχεία εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής για την υγεία ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, με φόντο τις αποκαλύψεις
του Documento
.

Ο κ. Λοβέρδος, χωρίς να κατονομάζει τον Μαρτίνη, αναφέρει πάντως στην αίτησή του πως «είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων». Και ζητά να καταθέσει άμεσα στην Επιτροπή, για λόγους πολιτικής δεοντολογίας και εντιμότητας.

Η αίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Προς:

κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη,

Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και την Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Ως υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μαίο του 2012 ζητώ να καταθέσω στην Επιτροπή σας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε στη μεθεπόμενη συνεδρίασή σας, όποτε αυτή προσδιοριστεί.

Άλλως, αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη.

Ανδρέας Λοβέρδος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter