Ο λόγος που ο Μητσοτάκης δεν θέλει δέκα αλλά μόλις μία κάλπη για το #Novartis_Gate

Ο λόγος που ο Μητσοτάκης δεν θέλει δέκα αλλά μόλις μία κάλπη για το #Novartis_Gate

Να στηθεί μία κάλπη αντί για δέκα -όσα και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα- επιδιώκει η ΝΔ δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που αποτυπώνει την ανησυχία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενδεχόμενες αποκλίσεις στον αριθμό των ψήφων των εμπλεκόμενων «γαλάζιων» στελεχών κατά τη μυστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται πως θέλει να έρθουν όλα τα στοιχεία στο «φως», αντιπροτείνει μία μόνο κάλπη αντί για δέκα, η οποία και θα θέσει υπό ψήφιση απλά και μόνο το αίτημα για συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για το Novartis-Gate.

Προφανώς και η αντίφαση του προέδρου της ΝΔ προκύπτει από το φόβο πως βουλευτές του ενδέχεται να συμφωνούν περισσότερο την εμπλοκή και τις ευθύνες κάποιων εκ των 10 εμπλεκόμενων που βρίσκονται στο δυναμικό της ΝΔ, κάτι που θα επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα κατά την καταμέτρηση των ψήφων. Πρόκειται για έναν πολιτικό τακτικισμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες που δοκιμάζονται από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Για παράδειγμα, αν ο Άδωνις Γεωργιάδης λάβει περισσότερες ψήφους από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, δεν θα προκαλέσει ψιθύρους στο «σαμαρικό» στρατόπεδο η στάση του «καραμανλικού» μπλοκ; Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει την στρατευμένη στάση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αφού σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκύψουν αυξομειώσεις ψήφων άρα και εσωστρέφεια στους κόλπους της ΝΔ.

Όπως σχολιάζει στο documentonews.gr κοινοβουλευτική πηγή με νομική κατάρτιση, η οποιαδήποτε ενοχή – ευθύνη είναι εξατομικευμένη και σύμφωνα με το δικαιικό σύστημα και πολιτισμό είναι και πρέπει να είναι εξατομικευμένη και όχι συλλογική. «Η συλλογική ευθύνη είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων και δεν έχει καμία σχέση με τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες και κράτη» καταλήγει η ίδια πηγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter