Ο Μαρινάκης διαμαρτύρεται στο… ΣτΕ γιατί η ΕΛ.ΑΣ. του κρατά το διαβατήριο

Ο Μαρινάκης διαμαρτύρεται στο… ΣτΕ γιατί η ΕΛ.ΑΣ. του κρατά το διαβατήριο

O Βαγγέλης Μαρινάκης διαμαρτύρεται στο …ΣτΕ γιατί η ΕΛΑΣ του κρατά παράνομα το διαβατήριο προκαλώντας ζημιά στην διεθνή επαγγελματική του δραστηριότητα.

Σε σχετική προσφυγή του ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία του αφαιρέθηκε το διαβατήριο σε εκτέλεση διάταξης της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα με την οποία του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα με αφορμή την υπόθεση του Noor1.

Η επίμαχη εισαγγελική διάταξη αφορούσε και τους τρεις συνεργάτες του, στους οποίους, όπως και στον εφοπλιστή, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το Noor1.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ καθώς η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο είχε αποφανθεί ότι δεν συνέτρεχε λόγος δημοσίου συμφέροντος και ήρε τον περιοριστικό όρο.

Η Ελληνική Αστυνομία όμως κατά τον Ευάγγελο Μαρινάκη δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του για επιστροφή του διαβατηρίου του.

Έτσι, ο πολυπράγμων εφοπλιστής προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική αρνητική απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛΑΣ.

Η αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ ενώ αναμένεται η έκδοση απόφασης από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ.

Στην προσφυγή του ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι :

*Το Π.Δ. 25/2004 που επιβάλλει την αφαίρεση διαβατηρίου σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για κακούργημα είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών και στην αρχή της αναλογικότητας.

*Δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να τιμωρεί καθώς αυτό είναι έργο της δικαστικής εξουσίας και σύμφωνα με το Σύνταγμα τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται μόνο από τα όργανα της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζει , εφόσον δεν επικυρώθηκε η σε βάρος του εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, πρέπει να του επιστραφεί το διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και ειδικά σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter