Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου καλεί τον Αμβρόσιο να μετανοήσει! (Video)

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου καλεί τον Αμβρόσιο να μετανοήσει! (Video)

Αυξάνονται οι φωνές εντός της Εκκλησίας που διαφοροποιούνται από το κήρυγμα μίσους του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου ο οποίος μέσα στο παραλήρημα του είχε αποδώσει την πρόσφατη καταστροφή (και όχι μόνον) στην αθεΐα του πρωθυπουργού!

Σειρά αυτή τη φορά είχε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, Ευγένιος ο οποίος απάντησε στο μισαλλόδοξο κήρυγμά του Αμβρόσιου.

Από το Ναό του Αγίου Παντελεήμονα μετά το τρισάγιο για τα θύματα της Αττικής ύψωσε τη φωνή του κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, καλώντας τον να μετανοήσει και λέγοντας πως ο Θεός-τιμωρός δεν είναι ο Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Κάποιοι τον βάφτισαν τιμωρό, κάποιοι τον βάφτισαν εκδικητή. Προσωπικά αυτόν τον θεό τους τον χαρίζω. Από αυτή την θέση (…) τη στιγμή που υπάρχουν τέσσερις Ρεθυμνιώτες ανάμεσα στους αγνοούμενους, δεν επιτρέπω στον συνεπίσκοπο (σ.σ. Αμβρόσιο) να λέει πως ο Θεός εκδικείται τους ανθρώπους και τους τιμωρεί και τους ζητώ να μετανοήσει, αν μπορεί να ακούσει αυτή τη φωνή μου και αν θέλει να με ακούσει και δεν με θεωρήσει νεότατο μεταξύ των αδελφών του, άρα έναν άνθρωπο στον οποίο δεν πρέπει να δώσει και τόση σημασία», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ευγένιος και συμπλήρωσε:

« Εγώ το λέω και το φωνάζω. Ο Θεός είναι πατέρας αγάπης, ανοικτή αγκαλιά. Δεν υπάρχει θεοδικία, δεν υπάρχει καμία άλλη εικόνα για τον θεό και οποιαδήποτε άλλη εικόνα δεν είναι ο Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν είναι ο Θεός που μας δίδαξε ο Χριστός ο ίδιος. Δεν είναι ο ίδιος που μας είπε να αγαπούμε τους πάντες και τα πάντα.»

Και ο Μητροπολίτης πρόσθεσε:

«Λέω μόνον ότι εμένα με πονάει πάρα πολύ να τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φέρουμε έναν άνθρωπο στην εκκλησία και κάποιοι να διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία. Να σταματήσουμε να σκανδαλίζουμε τους ανθρώπους. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ευγένιος έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού ενώ ζήτησε από το ποίμνιο να προσεύχεται και για τους ανθρώπους που πρόσφεραν τα πάντα για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους μέσα στην καταστροφή της φωτιάς

Δείτε το βίντεο με τον λόγο του από το 16:30.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter