Ο μητροπολίτης Χίου «ξαναχτυπά»: Ακοινωνησία σε δύο θεολόγους επειδή πήγαν σε σχολική γιορτή σε καθολική εκκλησία!

Ο μητροπολίτης Χίου «ξαναχτυπά»: Ακοινωνησία σε δύο θεολόγους επειδή πήγαν σε σχολική γιορτή σε καθολική εκκλησία!

Σκοταδισμού συνέχεια από τον μητροπολίτη Χίου. 

Μετά την απόφασή του να απαγορεύσει την παράλληλη τέλεση γάμων και βαφτίσεων, απόφαση την οποίαν, σύμφωνα με την ΕΡΑ Αιγαίου, ανέφερε ότι θα εξηγήσει «με θεολογικό κείμενο» όταν επιστρέψει στη Χίο, αποφάσισε να θέσει σε τρίμηνη ακοινωνησία δύο καθηγητές θεολόγους επειδή παραβρέθηκαν σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου του νησιού που έγινε σε καθολική εκκλησία!

Η ακοινωνησία είναι θρησκευτική ποινή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε κάποιον να συμμετέχει στα εκκλησιαστικά μυστήρια, όσο διάστημα προβλέπει η επιβληθείσα ποινή.

Σημειώνεται ότι, για το ζήτημα της απαγόρευσης των γαμοβαφτίσεων, ήδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα από ιερείς.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη Χίου», κάνουν λόγο για μία απόφαση που επιβλήθηκε χωρίς να εξεταστούν παράμετροι. «Το τι σκέφτεται ο Μητροπολίτης και γιατί προχώρησε σε αυτή την απόφαση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ως γραμμή, δηλαδή η ξεχωριστή τέλεση γάμου και βάπτισης, δόθηκε στις τελευταίες μας ιερατικές συνάξεις. Δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος είτε από την Ιερά Σύνοδο, είτε από τη Μητρόπολη Χίου και δεν το επιτάσσουν και οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας μας, άρα πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη μας», ανέφεραν.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter