Ο Μητσοτάκης επιμένει να φέρει τα πάνω κάτω στο Δημόσιο

Ο Μητσοτάκης επιμένει να φέρει τα πάνω κάτω στο Δημόσιο

Σε ιδιωτικές εταιρείες σχεδιάζει να περάσει η ΝΔ τη μισθοδοσία του δημοσίων υπαλλήλων, ενδεχομένως και άλλες υπηρεσίες, ενώ θα κόψει τις προσλήψεις υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Οι τοποθετήσεις του Κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο του ΣΕΒ για την ψηφιακή πολιτική προϊδεάζουν για ευρείες ανακατατάξεις στο δημόσιο τομέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν απέφυγε να ξεδιπλώσει πτυχές των κατευθύνσεων του κόμματός του για τη δημόσια διοίκηση, παρατηρώντας ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαπίστωσε πως χιλιάδες υπάλληλοι απασχολούνται για τη μισθοδοσία του δημοσίου, την ώρα που η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα , ώστε το ανθρώπινο δυναμικό που θα απελευθερωθεί να απορροφηθεί σε άλλες δράσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, άφησε να εννοηθεί ότι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να περάσουν και οι υπηρεσίες καθαριότητας του δημοσίου, όταν παρατήρησε ότι ο δημόσιος τομέας δεν έχει ανάγκη από άλλες προσλήψεις υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά από εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιπέδου.

Στο συνέδριο, με θέμα την ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός “ακομμάτιστου” συμβουλίου εθνικής στρατηγικής , ενώ άφησε αιχμές για δυσλειτουργία των υφιστάμενων δομών ψηφιακής πολιτικής. Ως λύση, προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα δημιουργήσει υφυπουργείο ψηφιακής πολιτικής, με εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter