Ο Μητσοτάκης «μαζεύει» τις εξαγγελίες της ΔΕΘ για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Ο Μητσοτάκης «μαζεύει» τις εξαγγελίες της ΔΕΘ για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της χώρας φέρεται να αποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που δέχθηκε αιχμές, όταν κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ εστίασε σε αυτό το κομμάτι, ακριβώς εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας στήριξης ενός τέτοιου προγράμματος, στη συνάντησή του με τον κ. Hoyer φέρεται να υπογράμμισε την κρισιμότητα της άμεσης εύρεσης επιπλέον πόρων, της δημιουργίας πλατφορμών χρηματοδότησης, αλλά και της θέσπισης φορολογικών κινήτρων, που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενημερώθηκε για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα τόσο για την χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών, όσο και για τα έργα υποδομής.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συνεργασία της Τράπεζας για την χρηματοδότηση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη γραμμή της ανοιχτής πρόσκλησης προς τους επενδυτές. «Παρότι είμαστε στην Αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα», υποσχέθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter