Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει ότι η ΝΔ… δε θέλει να ανταλλάσσει χάρες με επιχειρηματίες

Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει ότι η ΝΔ… δε θέλει να ανταλλάσσει χάρες με επιχειρηματίες

Την αντίθεσή του σε φαινόμενα ευνοϊκής μεταχείρισης επιχειρηματιών από την πολιτική εξουσία, τώρα που επιχείρησε να “σηκώσει” θέμα διαπλοκής για Σαββίδη, θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε στελέχη πολυεθνικών εταιριών στην πρεσβεία της Ολλανδίας.

Παρακάμπτοντας την προσωπική του εμπλοκή στο σκάνδαλο Siemens , προσπάθησε να πείσει ότι η ΝΔ «δε θέλει να ανταλλάσσει χάρες με επιχειρηματίες». «Θέλουμε να έχουμε μια αμοιβαία επικερδή συνεργασία», υποστήριξε μιλώντας , παρουσία του Ολλανδού πρέσβη σε μέλη της διοίκησης της Ελληνο-Ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Στην εκδήλωση , ο Πρόεδρος της ΝΔ, που μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς έχει επιδοθεί στο αγώνισμα της παροχολογίας, άδραξε την ευκαιρία για να φλερτάρει εκ νέου με τον επιχειρηματικό κόσμο δεσμευόμενος προσωπικά για τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε μια διετία. Επανέλαβε, δε ότι ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής, με δεδομένη τη μείωση του αφορολόγητου, θα έπρεπε να διαμορφωθεί στο 9% – και όχι στο 20% – για εισοδήματα έως και 10.000 ευρώ.

«Θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο επιχειρήσεων και τον φόρο επί των μερισμάτων», δήλωσε στα στελέχη των διευθυντικών εταιριών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. «Θα εφαρμόσουμε», υποσχέθηκε, «ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ , εκτίμησε ότι η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο στέγασης των κεντρικών γραφείων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter