Ο Μητσοτάκης «τα βάζει» με τους συνδικαλιστές – Ζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Ο Μητσοτάκης «τα βάζει» με τους συνδικαλιστές – Ζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ζητά -για ακόμη μία φορά- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την 24ωρη απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι οι συνδικαλιστές τιμωρούν το επιβατικό κοινό, ενώ τους κάλεσε “να σταματήσουν”.

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

 «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, είχε προωθήσει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα η απεργία στα ΜΜΜ, νεοφιλελεύθερο κρεσέντο Μητσοτάκη

“Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης “γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για το συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία”. Σημειώνει ειδικότερα πως ο πρόεδρος της ΝΔ “το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας”.

“Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη”, σχολιάζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter