Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τις συλλογικές διαδικασίες φοβούμενος το εσωκομματικό αντάρτικο

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τις συλλογικές διαδικασίες φοβούμενος το εσωκομματικό αντάρτικο

Και_x000D_
αίφνης , για την ακρίβεια υπό την πίεση του αντάρτικου που άρχισε να εκδηλώνεται στη ΝΔ, της ευθείας διεκδίκησης της ‘ιδρυτικής κληρονομιάς’ της από τους Καμμένο και Τσιτουρίδη και την παραδοχή_x000D_
ότι οι εκλογές δεν έρχονται την αυριανή, 

ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε τις συλλογικές διαδικασίες. Την προσεχή Πέμπτη, υπό την Προεδρία του θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ προηγήθηκε η συνεδρίαση των Τομεαρχών, για πρώτη φορά τρεις ολόκληρους μήνες μετά τον «ανασχηματισμό» τους. Ανάγκα και οι θεοί πείθονται…

Το επιτελείο της Πειραιώς επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική του , προσπαθεί να προφυλαχθεί από πιθανές διαρροές και να αξιοποιήσει κατά το καλύτερο δυνατό τη δυσφορία Καραμανλή από τις «προσπάθειες να οικειοποιηθούν την πολιτική διαδρομή του ίδιου και της οικογένειάς του». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν την πρωτοβουλία Τσιτουρίδη και την επίθεση φιλίας από τον Καμένο οι διατηρούντες επαφή με τον πρώην Πρωθυπουργό και αυτός είναι ο ακριβής λόγος για τον οποίο αντιδρούν.

‘Ετσι , ενώ μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης , αρνιόταν να δει όχι μόνο τους απλούς βουλευτές του, αλλά «ακόμη και τους Τομεάρχες του, ακόμη κι αυτούς που είχε μαζί του στο Βερολίνο, ενώ συναντιόταν με το Ρέμο», τώρα όχι μόνο αποφασίζει «επίθεση ενότητας και φιλίας», αλλά θέτει και θέμα «συνευθύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το Σαββατοκύριακο περιοδεύει στην Κρήτη, διαφαίνεται ότι θα αποδώσει στις αντίθετες φωνές την ευθύνη για την αδυναμία του κόμματος να υπερβεί τον πήχυ του ποσοστού που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι αναλογεί στη ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό το δίλημμα που η Πειραιώς φαίνεται να θέτει ξεκάθαρα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της είναι : ή σιωπάτε προς τα έξω ή μιλάτε – διασπάτε την εικόνα συνοχής , καθηλώνετε την ανοδική πορεία του κόμματος και χρεώνεστε τα αποτελέσματα.

Το ντοπάρισμα της ενότητας και του αξιόμαχου της ΝΔ διαφαίνεται ότι θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί και από την έμφαση που θα δοθεί την επόμενη περίοδο στην ανάδειξη των αδυναμιών της κυβερνητικής πολιτικής, για την οποία στόχος είναι να αποδομηθεί σε κάθε τομέα.

Στην επιχείρηση αποδόμησης των κυβερνητικών πεπραγμένων πέρα από τα ζητήματα της αξιολόγησης, οι τομεάρχες της ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει συχνότερες παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής. Μέσα σ΄ ένα διήμερο , η ΝΔ πέρασε από την αξιολόγηση και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής σε πιο καθημερινή θεματολογία. Έγιναν παρεμβάσεις για θέματα υγείας, εργασίας, μεταφορών, περιβάλλοντος , τουρισμού , μεταναστευτικής πολιτικής κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μετ΄ επιτάσεεως θα ζητηθεί από τους βουλευτές είναι «όταν βγαίνουν στα μικρόφωνα να θίγουν τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης Τσίπρα –Καμένου και να αφήσουν τα παράπονα. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα στο κόμμα, για να ειπωθούν»….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter