Ο Μοσκοβισί εξηγεί γιατί δε θέλει να είναι υποψήφιος για την Κομισιόν

Ο Μοσκοβισί εξηγεί γιατί δε θέλει να είναι υποψήφιος για την Κομισιόν

Τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί να είναι μεταξύ των «κορυφαίων υποψηφίων» (Spitzenkandidat) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξηγεί ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή αυτή, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρει ότι κατά την άποψή του ο «Spitzenkandidat» πρέπει να εκλέγεται πρωτίστως στη δική του χώρα, σημειώνοντας ότι αυτό για εκείνον είναι «μια θεμελιώδης δημοκρατική αρχή» και προσθέτει: «Δυστυχώς, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για μένα δεν πληρούνται οι πολιτικές συνθήκες προκειμένου να ηγηθώ μιας προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, λόγω των βαθιών διαφωνιών μου με την πολιτική του γραμμή και τη στρατηγική του για την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι δυνατόν, για μένα, να εξετάσω μια υποψηφιότητα για να ηγηθώ της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής οικογένειας».

Στη συνέχεια της επιστολής του προς τον Σ. Στάνισεφ, ο Π. Μοσκοβισί τονίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται νέες, φιλόδοξες προτάσεις και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προωθεί την πολιτική ατζέντα για την οποία αγωνίστηκε ως επίτροπος, λαμβάνοντας μέρος στην επόμενη εκστρατεία μέσα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο Π. Μοσκοβισί καταλήγει λέγοντας: «Υπάρχει ένα μέλλον για την Αριστερά, οι προοδευτικές ιδέες είναι το μέλλον, είναι δύσκολες στιγμές: οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και οι κίνδυνοι είναι άνευ προηγουμένου για την Ευρώπη όπως την ξέρουμε. Περισσότερο από ποτέ, μέσω της ενότητας και των ιδεών μπορούμε να έχουμε ελπίδα ότι το όραμά μας για την Ευρώπη θα βγει νικηφόρο. Θα αφιερωθώ σε αυτόν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter