Ο Μπαλτάκος, ο Δημήτρης Καμμένος, η εναλλακτική «Χρυσή Αυγή» και τα … μανικετόκουμπα! (Photos)

Ο Μπαλτάκος, ο Δημήτρης Καμμένος, η εναλλακτική «Χρυσή Αυγή» και τα … μανικετόκουμπα! (Photos)

Με αναφορές στις παραδόσεις, στην ορθοδοξία αλλά και στο «Νόμος και Τάξη» το νέο κόμμα του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου και του «ανεξαρτητοποιημένου» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημήτρη Καμμένου.

Τα χρώματα του κόμματος που κινείται στα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας είναι το γαλάζιο, που παραπέμπει στα «εθνικά χρώματα» και το κίτρινο που παραπέμπει στην… ορθοδοξία.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου τους δεξιού κόμματος με το όνομα «Δύναμη Ελληνισμού» έκαναν οι Δημήτρης Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αλλά την παράσταση έκλεψαν τα μανικετόκουμπα σε συνδυασμό με το κομποσκοίνι του Δημήτρη Καμμένου, πρώην ΑΝΕΛ με κατά καιρούς δηλώσεις ομοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές

Το ακροδεξιό «όραμα» του νέου κόμματος και άλλες μεγαλοστομίες

«Η εθνική αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός πραγματικά πατριωτικού κόμματος είναι αδήριτη» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος και ο κ. Μπαλτάκος, ενώ υποστήριξαν ότι «το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι χαμηλής στάθμης και οι πολιτικοί με όραμα έχουν εκλείψει».

Το όραμα του κόμματος είναι «η καταχώρηση και η μεταλαμπάδευση της ελληνικής παιδείας και η διάχυση του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας» πρόσθεσαν και σημείωσαν ότι η στρατηγική του κόμματος θα έχει ως συνισταμένη «την εθνική ανεξαρτησία με τις υφιστάμενες διεθνείς συνεργασίες, χωρίς την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε πτυχές ζωτικής σημασίας».

«Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, την οποία οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του ελληνικού λαού πρέπει να διακοπεί. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο προοίμιο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

«Στόχος μας είναι ειδικά οι νέοι να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους» επισήμανε ο κ. Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ότι «έπαιξε το θέμα της Μακεδονίας σε μια ζαριά. Εμείς δεν παίζουμε στα ζάρια τα εθνικά θέματα». «Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να σχιστεί σήμερα» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού» τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ζημιογόνες για την οικονομία, και υπέρ της ψήφου των ομογενών. Σε αυτό το σημείο παρατήρησε ότι οι σχέσεις με την ομογένεια πρέπει να είναι διαρκείς και οργανωμένες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Είμαστε δεξιοί χωρίς εκπτώσεις. Εκπτώσεις κάνουν μόνο τα εμπορικά καταστήματα», είπε ο Τάκης Μπρατάκος, διευκρινίζοντας ότι το νέο κόμμα θα επιδιώξει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, με υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Το «who is who»

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος ήταν γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τις 2 Απριλίου 2014, όταν και παραιτήθηκε λόγω της αποκάλυψης υπόγειων συνομιλιών του με τον Ηλία Κασιδιάρη(Χρυσή Αυγή). 

Στις 8 Απριλίου 2016, ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχαν ιδρύσει τον πολικό φορέα Εθνική Ενότητα που έθετε ως στόχους την «μη παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” σε Σλάβους», καθώς και τον αγώνα ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.. Εκείνη τη μέρα ο Τάκης Μπαλτάκος, έκανε προσκλητήριο σε πρώην βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝΕΛ ακόμη και της Χρ. Αυγής, εφόσον έχουν αποχωρήσει και έχουν διαγραφεί από το κόμμα, ώστε να ενταχθούν στο νέο φορέα.

Ο Δημήτρης Καμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με το οποίο εξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015. Στην κυβέρνηση Τσίπρα (23 Σεπτεμβρίου του 2015) τοποθετήθηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση στην οποία όμως παρέμεινε μόλις μία μέρα λόγω αντιδράσεων για τα ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Με αφορμή την ψήφιση διάταξης του 2018 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αρνήθηκε να υπερψηφίσει και ανέφερε ότι δεν υπάρχει επιστημονική έρευνα ότι θα έχουν μια φυσιολογική ζωή. Έκανε λόγο επίσης για πιθανό bullying και δήλωσε μεταξύ άλλων «Σκεφτείτε σε ένα σχολείο τι θα τους λένε για δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες».








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter