Ο Νίκος Παππάς για την επέτειο του «μαύρου» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο Νίκος Παππάς για την επέτειο του «μαύρου» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά

«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν η ανοιχτή και άνευ όρων στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ και του λαού και να αποφευχθεί το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 για τη σημερινή επέτειο από το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, στις 11 Ιουνίου του 2013.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις μέρες, σημείωσε ότι υπήρχαν διαρκείς συνεδριάσεις του κόμματος και από πολύ νωρίς, υψηλή πολιτική παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Υπήρχε μεγάλο άγχος να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, συνέχισε ο Ν. Παππάς, καθώς ήταν πολύ έντονες οι στιγμές, όχι μόνο για εμάς, αλλά για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία, τόνισε.

«Το εντυπωσιακό ήταν το πώς αποφασίστηκε το κλείσιμο του φορέα με απόφαση που υπήρξε σε ένα απόγευμα» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Σημείωσε ότι αυτό ήταν κάτι που προφανώς η κυβέρνηση Σαμαρά το δούλευε καιρό, αλλά η συγκεκριμένη στιγμή επιλέχθηκε επίτηδες, με άμεσες εξελίξεις για την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μπήκε σε κατηφορική πορεία μετά.

«Χάθηκε η οποιαδήποτε νομιμοποίηση και ανοχή, λίγους μήνες μετά εγκαταλείφθηκε και ο δρόμος του οικονομικού προγράμματός της το οποίο όπως και ο κ. Χαρδούβελης είχε πει, δεν έβγαινε» σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

«Οποιοσδήποτε δεν αντιλαμβάνεται το πόσο κρίσιμο είναι να υπάρχει ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας για να υπάρχει πρόσβαση σε όλο τον λαό έχει απόψεις που έρχονται από το βαθύ παρελθόν» ανέφερε ο Ν. Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση που είχε κατηγορηθεί για απώλεια εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό, φέτος θα συνεισφέρει 65 εκατ. ευρώ στον κρατικό κορβανά. 

Συμπλήρωσε ότι η διεισδυτικότητα του προγράμματος της ΕΡΤ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο από το 2015 και μετά, βεβαίως υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις, αλλά η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι που διαθέτει σάτιρα, πολιτισμό, μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι το κανάλι που θα πάρει το Survivor ή τηλεπαιχνίδια που ελέγχονται από το ΕΣΡ, κανείς δεν θα ήθελε να δει έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» είπε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter