Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρωταγωνιστής σε ταινία κατά της ελονοσίας (Video)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρωταγωνιστής σε ταινία κατά της ελονοσίας (Video)

Ο γνωστός Βρετανός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ χρησιμοποιεί τη φήμη του προκειμένου να ενισχύσει τη μάχη κατά της ελονοσίας στο πλαίσιο της εκστρατείας με σύνθημα «Η ελονοσία πρέπει να πεθάνει, ώστε εκατομμύρια να μπορέσουν να ζήσουν».

Ο Μπέκαμ εντάχθηκε στο δυναμικό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Malaria No More UK και πρωταγωνιστεί σε μια μικρού μήκους ταινία, στην οποία εμφανίζεται κλεισμένος σε ένα γυάλινο κουτί περιστοιχισμένος από κουνούπια. Στόχος είναι να δείξει πώς μεταδίδεται η ελονοσία μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια.

«Τα έντομα αυτά είναι σε κάποιες περιοχές ενοχλητικά, όπως στη Βρετανία, όμως σε πολλά μέρη του κόσμου ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να είναι τρομακτικό και θανατηφόρο», αναφέρει ο Μπέκαμ.

Παρά τις επιτυχίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, η ελονοσία συνεχίζει να σκοτώνει περίπου 445.000 ανθρώπους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Είναι εντελώς απαράδεκτο», τόνισε ο Μπέκαμ, ο οποίος είναι και πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF.

Η εκστρατεία αυτή απευθύνεται κυρίως στους ηγέτες των 52 χωρών της Κοινοπολιτείας να υιοθετήσουν πολιτικές που θα έχουν στόχο την εξάλειψη της ασθένειας.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε πέρυσι ότι η μάχη κατά της ελονοσίας έχει περιέλθει σε τέλμα, καθώς δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και δημιουργείται η εντύπωση ότι η ασθένεια δεν αποτελεί μεγάλη απειλή.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του για την ελονοσία ο ΠΟΥ αναφέρει ότι το 2016 περίπου 216 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια σε 91 χώρες, αύξηση 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι περισσότεροι θάνατοι από ελονοσία καταγράφονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Δείτε το βίντεο από την προηγούμενη εκστρατεία της οργάνωσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter