Ο ΝτιΚάπριο εισέρχεται επενδύοντας στη βιώσιμη μόδα

Ο ΝτιΚάπριο εισέρχεται επενδύοντας στη βιώσιμη μόδα

Ο ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο εισέρχεται στη βιομηχανία της μόδας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για την υποστήριξη περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων αποφάσισε να επενδύσει στο brand υποδημάτων που κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, Allbirds.

«Η δημιουργία βιώσιμων καταναλωτικών προϊόντων απαιτεί μια βαθιά δέσμευση από τα εμπορικά σήματα που κατανοούν τον ρόλο που διαδραματίζουν στη συνεισφορά επίλυσης της περιβαλλοντικής μας κρίσης» ανέφερε ο ΝτιΚάπριο σε δήλωσή του.

«Τα Allbirds βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης νέων υλικών που θα αποτελέσουν πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων. Αυτού του είδους η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην εταιρεία ως επενδυτής».

Η Allbirds ιδρύθηκε το 2016 και χρησιμοποιεί μαλλί μερινό από τη Νέα Ζηλανδία για τα sneaker της, μαζί με ίνες δένδρων και ανακυκλωμένα μπουκάλια και χαρτόνια. Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε σαγιονάρες από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο.

Ο ηθοποιός μέσω του ιδρύματός του Leonardo DiCaprio έκανε δωρεά ύψους ενός εκ. δολαρίων για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στις Σεϋχέλλες και το 2014 διέθεσε 20 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της άγριας πανίδας.

Η Allbird αναζητώντας εναλλακτικά υλικά οδηγήθηκε στο tencel lyocell, κυτταρική ίνα από κλωστοϋφαντουργικό χαρτοπολτό που παράγεται από δέντρα ευκαλύπτου της Νότιας Αφρικής και συλλέγονται με «ηθικούς» κανόνες.

Τα υποδήματα Allbirds σχεδιάζονται χωρίς logo, ετικέτες ή άλλες λεπτομέρειες.

«Περήφανος που επενδύω στην @Allbirds, μια εταιρεία προσηλωμένη στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, αναπτύσσοντας νέα υλικά και λειτουργώντας ως πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ηθοποιός.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συμμετείχε στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τα «A Plastic Ocean», «Before the Flood», «The Ivory Game», «Cowspiracy: The Sustainability Secret» κ.ά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter