Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το ταξίμι της ζωής του, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το ταξίμι της ζωής του, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Περιστατικά από την σπουδαία πορεία του Θανάση Πολυκανδριώτη που σύνδεσε το όνομά του με την ιστορία του μπουζουκιού όπως τα αφηγείται σε συνέντευξη του στην Εμυ Ντούρου.

-Ο Μάρτιν Ζακ, ο ιδρυτής των Tiger Lillies λίγο πριν από την περιοδεία τους στην Ελλάδα μιλάει στην Εμυ Ντούρου για την πορεία του περίφημου λονδρέζικου σχήματος που συνδυάζει την αβάν-γκαρντ με το πανκ και το προπολεμικό βερολινέζικο καμπαρέ.

-Ενας εκ των δύο εμπνευστών του ElaiΩnas Festival, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Παλαμιώτης καταθέτει στο Documento την προσωπική του σχέση με το φεστιβάλ που φέτος φτάνει στο τέταρτο έτος ζωής του.

-Ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη και θυμάται πως εμπνεύστηκε κάποια σημαντικά τραγούδια του, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του στην Αθήνα.

-Το μπλοκμπάστερ «Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε» κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παρουσιάζει την πινακοθήκη των προϊστορικών πλασμάτων που πρωταγωνίστησαν σε όλα τα φιλμ του διάσημου franchise του Σπίλμπεργκ.

-Συνέντευξη της Μιχάλ Ελιά Καμάλ, της Ιρανοϊσραηλινής τραγουδίστριας του πολυεθνικού συγκροτήματος Light in Babylon στην Μαρίνα Αγγελάκη.

-Με αφορμή τη νέα ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους (δημιουργού του οσκαρικού «Artist») που τιτλοφορείται «Γκοντάρ αγάπη μου», ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παραθέτει 2-3 πράγματα γύρω από την εκρηκτική προσωπικότητα του ηγέτη της Νουβέλ Βαγκ.

-Για πρώτη φορά στήνεται ένα pop-up perfomance shop στην Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει το άυλο αλλά και να στοχαστεί πάνω στην αποστολή της τέχνης. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις που φέτος είναι αφιερωμένο στον Μαρξ και την εκπαίδευση, ανοίγει τις πύλες του για τρεις μέρες (15-17/6) στη Γεωπονική και η Ειρήνη Θάνου έχει τις λεπτομέρειες.

-Μια από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου ψηφίζεται τα τελευταία χρόνια η Μελβούρνη και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Καπελέρης μας εξηγεί το γιατί.

-Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (ΚΣΜ) μετά από 14 χρονιά φεύγει από το «σπίτι» του στον Κολωνό και αναζητά νέα στέγη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη

-Αργεντίνικο Τάνγκο ή Swing; Για τις ανάγκες της στήλης Crash test η Ηλέκτρα Ζαργάνη βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους για τις κατάλληλες απαντήσεις. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter