O οίκος Burberry καίει τα ρούχα του για να μην πάνε στα στοκατζίδικα!

O οίκος Burberry καίει τα ρούχα του για να μην πάνε στα στοκατζίδικα!

Ρούχα και καλλυντικά συνολικής αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο ο οίκος μόδας Burberry προκειμένου να μην υπάρχουν πολλά αποθέματα και πωληθούν μαζικά σε χαμηλές τιμές.

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της η εταιρεία έχει προσεκτικές διαδικασίες για τη μείωση του ποσού των υπερβολικών αποθεμάτων», ειδικά της διάσημης καπαρντίνας της, καθώς δεν θέλει να ρίξει την τιμή του προϊόντος.

Εάν απαιτείται η «διάθεση των προϊόντων αυτό θα γίνει “υπεύθυνα”» δηλώσει η εταιρεία. Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά τρόπους για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων της ή τη δημιουργία νέων προϊόντων. Έτσι, μεταξύ των καταστραφέντων αγαθών μόνο τα καλλυντικά προϊόντα ήταν 10,4 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την Burberry, κάθε χρόνο κλεμμένα ή πλαστά ρούχα της επωνυμίας πωλούνται σε μειωμένες τιμές προκαλώντας στην εταιρεία μεγάλες απώλειες. 

Τον Μάιο, ο οίκος ανακοίνωσε ετήσιο πλεόνασμα δύο εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2017/18 που έληξε τον Μάρτιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter