Ο Όμιλος LXM από κοινού συντονιστής της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για την ολοκλήρωση της διάθεσης 12 εκατ. μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Ο Όμιλος LXM από κοινού συντονιστής της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για την ολοκλήρωση της διάθεσης 12 εκατ. μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Ο Όμιλος LXM ενήργησε ως από κοινού συντονιστής στην πρόσφατη ολοκλήρωση της διάθεσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 12.000.000 μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., στην τιμή των 4,35 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Πέτρος Μυλωνάς, Επικεφαλής της LXM για τη Νότια Ευρώπη, δήλωσε: «Η LXM είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που συμμετείχε σε αυτή τη συναλλαγή με το δίκτυο και τις γνώσεις που διαθέτει για την αγορά. Είναι σαφές ότι βελτιώνεται το κλίμα που επικρατεί στην αγορά όσον αφορά στην Ελλάδα, ενώ η εκτενής συμμετοχή διεθνών επενδυτών υπογραμμίζει την ποιότητα της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. ως εταιρείας, αλλά και γενικότερα τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμούμε ότι κατά το επόμενο έτος η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα επιδείξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις στην Ελλάδα».

Η συμμετοχή της LXM σε αυτή τη συναλλαγή και την επιτυχή ολοκλήρωσή της, καταδεικνύουν την πλήρη δέσμευση του Ομίλου απέναντι στην Ελλάδα και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Η LXM θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο ανάδειξης του διεθνούς προφίλ τους, κατά το επόμενο έτος.

Η Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα, διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 941 MW, ενώ έργα συνολικής ισχύος 208 MW βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεδομένου ότι περίπου το 85% του συνόλου των μετοχών διατέθηκαν σε διεθνείς επενδυτές, η συναλλαγή ενισχύει την ελεύθερη διασπορά και την εμπορευσιμότητα των μετοχών, ενώ παράλληλα παρέχει επιπρόσθετα ίδια κεφάλαια προς επένδυση σε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με στόχο τα 2.000 MW σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter