Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ “πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά”

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ “πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά”

Ο Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ-Τσόρτσιλ, Βρετανός πολιτικός, στρατιωτικός και πρωθυπουργός της χώρας του την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «πιθανώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά» υποστηρίζει ο μυθιστοριογράφος Λόρδος Ντομπς.

Ο Λόρδος Μάικλ Ντομπς, ο οποίος μελέτησε τη ζωή του Τσόρτσιλ και έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα για την περίοδο που ο πολιτικός ήταν πρωθυπουργός διατύπωσε τον ισχυρισμό σε ομιλία του με θέμα «Τσόρτσιλ: Οι ρίζες του μεγαλείου».

«Δεν είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία – είχε μια αδύνατη παιδική ηλικία. Ήταν παραμελημένος, κακοποιήθηκε φυσικά, συναισθηματικά και πιθανώς και σεξουαλικά» ανέφερε σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Ιστορίας του Chalke.

Ο Λόρδος Ντομπς περιέγραψε πώς ο Τσόρτσιλ χτυπήθηκε άγρια από τον διευθυντή του σχολείου αρρένων όπου φοιτούσε, επειδή έκλεψε ζάχαρη.

Ο Λόρδος Ντομπς περιέγραψε μια εικόνα απίστευτης βιαιότητας. «Στην ηλικία των οκτώ ετών τον “ξεγύμνωσε” ο αιδεσιμότατος Herbert William Sneyd-Kynnersley στο σχολείο St George’s στο Άσκοτ του Μπερκσάιρ και τον χτυπούσε μέχρι να βγει αίμα από τις πληγές» είπε. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο Sneyd-Kynnersley μπορεί να του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο Λόρδος Ντομπς υποστήριξε ότι η βίαιη συμπεριφορά που βίωσε ο Τσόρτσιλ στο σχολείο ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου ηγέτη της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου, σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

«Για να καταλάβω τον άνθρωπο, ένιωσα ότι ήταν απαραίτητο να κατανοήσουμε το μικρό παιδί», είπε και μίλησε για τις πρώτες του μέρες στο πρώτο του σχολείο, στο Άσκοτ που διηύθυνε ο αιδεσιμότατος Sneyd-Kynnersley, ένας άνδρας που ήταν κτηνώδης στη βία του ακόμα και για τα βικτοριανά πρότυπα.

Όταν συνήλθε από τον ξυλοδαρμό, ο Τσόρτσιλ βρήκε την ευκαιρία να τρυπώσει στο γραφείο του διευθυντή και έκλεψε το καπέλο του, το οποίο φορούσε σε επίσημες περιστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter